liga svi

HOKEJ NA LEDU

Prvenstvo Srbije: Počinje završnica ligaškog dela – četiri meča u naredna tri dana, svih šest ekipa na ledu

Prvenstvo Srbije u hokeju na ledu nastavlja se ovog vikenda, tokom kojeg će u tri dana biti odigrane četiri utakmice, a na ledu će se pojaviti svih šest ekipa.

Posle završetka drugog kruga kvalifikacija za Zimske olimpijske igre održanog u Kortini, na kojem je učestvovala i naša reprezentacija, predstojećeg vikenda biće nastavljeno Prvenstvo Srbije, čiji ligaški deo ulazi u samu završnicu. Državni šampionat u narednim danima će ući u ubrzanu završnicu ligaškog dela, pa bi do 5. marta trebalo da bude odigrano deset preostalih mečeva, a ljubitelji hokeja predstojećeg vikenda moći će da vide svih šest takmičarskih timova: Tisu Volan, Crvenu zvezdu, Partizan, NS Stars, Vitez i Vojvodinu.

Uvod u bogat hokejaški vikend, u petak će napraviti Vitez i Crvena zvezda. Imajući u vidu igre dve ekipe ove sezone, crveno-beli važe za apsolutne favorite u ovom meču. Zvezda je u seriji od tri trijumfa, dok je Vitez slavio samo jednom u pet mečeva ove sezone. U prvom meču dve ekipe Zvezda je ubedljivo slavila rezultatom 10:1. Meč se igra od 17.30 časova u ledenoj dvorani „Pionir“.

Povezana vest:  SKI SKOKOVI, Skokovi u Oberstdorfu kasne zbog nevremena

Dan kasnije u Novom Sadu se sastaju NS Stars i Partizan. Novosadski klub je pružio sasvim dostojan otpor aktuelnom šampionu u prvom međusobnom meču igranom 20. decembra u „Pioniru“. NS Stars je tada imao i vođstvo, ali su crno-beli preokrenuli rezultat i slavili ubedljiv trijumf rezultatom 5:1. Prvak Srbije će biti veliki favorit u ovom meču i zbog činjenice da je u završnici prelaznog roka pojačan petoricom ruskih internacionalaca. Meč NS Stars – Partizan igra se u subotu od 13.30 časova u ledenoj dvorani „SPENS“.

Vikend će zaključiti dva nedeljna duela, takođe u Novom Sadu, odnosno Segedinu. U „Spensu“ će se sastati Vojvodina i Vitez, u duelu dve ekipe koje će pokušati da izbegnu nezahvalnu poslednju poziciju na kraju šampionata. Vitez je u prvom meču dva tima igranom 27. decembra slavio trijumf rezultatom 3:0, u meču koji je dogovorom dva tima takođe odigran u Novom Sadu. Utakmica Vojvodina – Vitez igra se od 13.15 časova u hali „SPENS“.

Povezana vest:  UMETNIKČKO KLIZANJE, SP 2011, Miki Ando stigla do zlata

U verovatno najinteresantnijem duelu ovog vikenda, ali i jednom od derbija celog šampionata u Segedinu se sastaju Tisa Volan i Crvena zvezda. Crveno-beli trebalo je da budu domaćini u ovom susretu, ali je dogovorom dva kluba odlučeno da se ovaj meč odigra na segedinskom Gradskom klizalištu, umesto u „Pioniru“. Tisa Volan slavila je u prvom duelu dve ekipe igranom na Sv. Nikolu rezultatom 2:1 i nanela Beograđanima jedini poraz u dosadašnjem toku sezone.

Ipak, Zvezda je blagi favorit u ovom meču, budući da se u međuvremenu pojačana slovačkim internacionalcima Lukašom Klimom, Matejom Šugarom i golmanom Petrom Hričinom (već branio za crveno-bele prošle sezone), ali i hrvatskim reprezentativcem Igorom Jačmenjakom, dok će formalni „gost“ u odnosu na decembarski duel igrati bez Adama Fektija, još uvek prvog strelca šampionata (13 golova), koji se posle dobrih partija u Prvenstvu Srbije vratio u MOL ligu. Utakmica se igra od 17 časova u Segedinu.

Povezana vest:  Šifrin pobednica veleslaloma u Kurševelu

PRVENSTVO SRBIJE

Petak:
Vitez – Crvena zvezda (17.30, „Pionir“, Beograd)
Subota:
NS Stars – Partizan (13.30, „SPENS“, Novi Sad)
Nedelja:
Vojvodina – Vitez (13.15, „SPENS“, Novi Sad)
Crvena zvezda – Tisa Volan (17, Gradsko klizalište, Segedin)

TABELA:

TIM G W WE LE L GF:GA PTS
1. Tisa Volan 8 7 0 0 1 62:26 21
2. Crvena zvezda 6 5 0 0 1 61:9 15
3. NS Stars 8 4 0 0 4 48:34 12
4. Partizan 4 3 0 0 1 30:11 9
5. Vitez 5 1 0 0 5 14:52 3
6. Vojvodina 8 0 0 0 8 7:91 0