Proteklog vikenda, Tašmajdan je bio centar za sve ljubitelje funkcionalnog fitnesa koji su tokom dva dana bodrili svoje favorite. Takmičenje Nike Metcon ForthFight u organizaciji brenda Nike i CrossFit NS, a uz tehničku podršku DD Wellness Solutions, okupilo je 220 najboljih takmičara iz više od 20 zemalja, koji su se borili za titulu najspremnijih ljudi u različitim kategorijama.

Ipak, vredne novčane i robne nagrade pripale su pobednicima u pet kategorija u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Povezana vest:  Mikec zlatom nastavio uspešan niz Srbije u Minhenu

U kategoriji Elite za najspremnije takmičare, kući su odličje poneli Augustin Viličnik (Hrvatska) i Kristina Vasić (Srbija), dok su se u kategoriji Advance istakli Branko Sćekić (Crna Gora) i Ida Selec (Hrvatska). U kategoriji Master 35+, najbolji su bili Mario Waleriew (Bugarska) i Tina Erceg Pejković (Hrvatska), a od početnika koji su se takmičili u okviru Scaled kategorije, najveći uspeh postigli su Srđan Vojinović (Srbija) i Elena Sladojević (Srbija). Konačno u kategoriji Team, najbolji su bili Dušan Stevanović, Ahmed Madkour i Charmaine Cardenas iz Fitness First (Ujedinjeni Arapski Emirati).

Povezana vest:  WADA suspendovala meksičku laboratoriju na šest meseci

Osim izvanrednog spektakla na stadionu Tašmajdan, gledaoci su moglu da uživaju i u pratećim aktivnostima koja se tiču fitnesa, da se osveže, zaslade, ali i druže sa takmičarima. Budući da ovaj sport postaje sve popularniji kako u svetu, tako i kod nas, brend Nike u saradnji sa partnerima svake godine pomera granice u organizaciji i uvodi inovacije. Posebnu pažnju na događaju privukao je Nike corner u okviru kojeg su svi zainteresovani mogli da se takmiče i osvoje najnoviji model patika – Nike Metcon 9, koji je posebno napravljen za funkcionalni fitnes. Zahvaljujući vrhunskim performansama ovaj model olakšava svaki pokret i pomaže da pokažete svoj maksimum.

Povezana vest:  ALPSKO SKIJANJE, SP 2011 NEMAČKA, Žan Baptist Granž novi svetski šampion u slalomu