sah

ŠAH VESTI KUP

Nova iznenađenja na finalu Kupa u Valjevu

 

Drugo kolo finalnog turnira za Kup Srbije u šahu, koji se igra u Valjevu, večeras nije prošlo bez iznenađenja. Metalac iz Gornjeg Milanovca igrao je 2:2 sa Beogradom, dok je Ivan Kurjački iz Pančeva još jednom remizirao sa prvoligašem, ovoga puta Niškim ŠK.

Nerešen rezultat 2:2 viđen je i u derbiju kola između Vodovoda iz Kragujevca i branioca titule Novosadskog ŠK – Stojanović je pobedio Markuša, Kovačević je savladao Abramovića, dok su remizirali Pikula i Šolak, odnosno Roganović i Popović.

Povezana vest:  SKI SKOKOVI, Slovenac Prevc pobednik skokova u Saporu

Ostali rezultati drugog kola: Smederevski ŠK – Čast i slava (Pirot) 3:1, Lasta – Itaka 2,5:1,5, Jugović – Borac 2,5:1,5, Bogoslov-CŠK 2005 0,5:3,5, OŠK Paraćin – Krušik 4:0, PTT Beograd – Sivac 1:3.

Pojedinačno, najbolji srpski igrač Ivan Ivanišević, koji sada brani boje ekipnog državnog prvaka iz Smedereva, zabeležio je dva remija – sinoć protiv Vladimira G. Kostića (VŠK 2005), a večeras protiv Aleksandra Delčeva.

Povezana vest:  ALPSKO SKIJANJE, Štuhec pobedila u superveleslalomu u Kran Montani

Na tabeli vode Smederevci sa šest meč bodova i 6,5 osvojenih poena, ispred Beograda i NŠK DDOR sa po 4 (6), Vodovoda i Metalca sa po 4 (5), te Laste 4 ( 4,5).

Po tri meč boda imaju Itaka, Sivac, VŠK 2005, OŠK Paraćin,Čast I slava i Jugović, po dva Ivan Kurjački i Niški ŠK, jedan meč bod osvojio je Borac, a bez bodova su PTT Beograd, Bogoslov i Krušik.

Povezana vest:  KUGLANJE, Beograd protiv Makpetrola, Niš put sa Rot vajsom, Pionir slobodan u Ligi šampiona

Sutra u 16.00 igra se treće kolo u kojem su najvažniji mečevi NŠK DDOR – Smederevski ŠK, Beograd – Vodovod i Metalac – Lasta. Igra se sedam kola po Švajcarskom sistemu, a finale Kupa Srbije završava se 22. maja.