gimnastika BOJAN DEJANOVIC EVROPSKO MSG 2014.KONJ-2GIMNASTIKA
Gimnastička vrsta Srbije plasirala se na Olimpijske igre Evrope 2015.

Muška gimnastička vrsta Srbije osvojila je 24. mesto u konkurenciji 38 selekcija na Šampionatu Evrope u sportskoj gimnastici u Sofiji i plasirala se na prve Olimpijske igre Evrope u Bakuu iduće godine.
U Sofiji je prvi put u istoriji Srbija imala i mušku juniorksu vrstu koja je zauzela 22. mesto u konkurenciji 30 selekcija.
Seniori su od 18 izlazaka na sprave imali samo dve ozbiljnije greške. Bojan Dejanović imao je jedan od najboljih rezultata na velikim međunarodnim takmičenjima, osvojio je 78,432 boda. Miloš Paunović, uz dve greške na takmičenju, uradio je izuzetno dobro ostale četiri sprave. Gavrilo Ilić, Robert Mešter i Stefan Ilić pokrili su preostale sprave i doprineli da reprezentacija ostvari izuzetan uspeh i plasman na Olimpijske igre Evrope. U seniorskoj selekciji bili su: Miloš Paunović, Gavrilo Ilić (Niš), Bojan Dejanović, Robert Mešter i Stefan Ilić (Vojvodina, Novi Sad),.
Juniori, Nikola Jurković i Ivan Dejanović su na prvoj sprvai, konju sa hvataljkama, pali i osvojili malo bodova. Sledilo je, kada je prošla trema, bolje vežbe i uz manje greške su završili takmičenje, osvojivši ukupno 221,185 bodova i 22. mesto u konkurenciji 30 reprezentacija.
Posebno se istakao Petar Vefić, koji je savršeno odvežbao, osvojio je 77.198 bodova i 38. mesto u konkurenciji od 85 gimnastičara u višeboju i ukupnoj konkurenciji od 151 takmičara.
Petar Veličković zauzeo je 50. mesto sa 75,398 bodova. Petar, s obzirom da je rođen 1997. bio je naš jedini kandidat za plasman na Olimpijske igre mladih u Kini. Na žalost, osvojio je 23. mesto u kvalifikacijama, i nije ušao u kvotu od 19 gimnastičara iz Evrope, nedostajalo mu je samo 0,80 bodova.
Juniorska ekipa, obzirom da je bila najmlađa na prvenstvu, ostavila je dobar utisak i pred njom tek predstoje uspesi na velikim međunarodnim takmičenjima. Petar Vefić ostvario je dovoljan broj bodova za kvalifikaciju na Olimpijske igre mladih ove godine, međutim ne može da učestvuje, obzirom da je mlađi. Sastav juniorske ekipe bio je Petar Vefić (Partizan Kostolac), Petar Veličković (Niš), Ivan Dejanović i Nikola Jurković (Vojvodina, Novi Sad).
Stručni tim sačinjavali su treneri Vladimir Drakulić, Dušan Marović i Jakob Matić, sudije Saša Veličković i Robert Milutinović, tim lider i šef delegacije bio je Geza Mikeš.
Evropska gimnastička federacija pozvala je našeg sudiju Dejana Dejanovića da bude vrhovni sudija na razboju u toku celog takmičenja.
Uspeh gimnastičke reprezentacije na Prvenstvu Evrope ostvaren je uz veliki trud i rad stručnog tima. Prvi put realizovane su planirane pripreme i rezultat nije izostao.

Povezana vest:  NFL VESTI, Black Eyed Peas na poluvremenu Super Bowla

gimnastika sofija apel za pomocTokom takmičenja svi reprezentativci i stručni tim pratili su dešavanja u Srbiji, gde su se svi borili protiv nezapamćenih poplava. Rukovodstvo reprezentacije obavestilo je zemlje učesnice o događajima u Srbiji i linku za obaveštenje o mogućnosti pomoći nastradalima. Pored toga sa organizatorom takmičenja i Evropskom gimnastičkom federacijom napraviljena je i fotografija svih članova tima Srbije i transparentom „Pomozite Srbiji u borbi protiv poplava““. Ova fotografija sa molbom i instrukcijama za pomoć objavljena je na zvaničnom sajtu takmičenja i na zvaničnoj fejsbuk strani Prvenstva.

Povezana vest:  STRELJAŠTVO, Srbi bez finala, Pletikosić vrlo dobar MK puškom drugog dana SK u Minhenu