Fiat na MoTechEco 2011

Fiat na sajmu MoTechEco 2011

Kompanija Fiat S.p.A. učestvovala je na četvrtom sajmu MoTechEco, jednoj od najznačajnijih manifestacija o održivim tehnologijama u saobraćaju koja je priređena u Rimu od 11. do 13. maja. Tom prilikom Fiat je potvrdio svoju posvećenost očuvanju životne sredine, ističući propulzione sisteme zasnovane na metanu kao odlično rešenje za redukciju emisije ugljen dioksida. Pored toga, Fiat-ovi stručnjaci istakli su da je metan ujedno i najdostupnije i najjeftinije „čisto” gorivo današnjice.

Povezana vest:  Citroen - sajamska ponuda koju ste čekali

Pre više od 10 godina Fiat je prvi predstavio ovu naprednu tehnologiju. Sa oko 440.000 prodatih jedinica, Fiat je vodeći evropski proizvođač vozila koja koriste prirodni gas kao pogonsko gorivo. Takođe, italijanska kompanija prva je ponudila kompletnu gamu ekoloških vozila – Natural Power, koju čini 10 modela.

Natural Power gama je sastavni deo Fiat-ove strategije za zaštitu životne sredine. Prema analizama svetske agencije Jato Dynamics, već četiri godine zaredom Fiat je najekološkiji brend u Evropi, sa zabeleženom prosečnom vrednošću emisije CO2 od 123,3 g/km, što je znatno niže od evropskog proseka koji iznosi 141 g/km.

Povezana vest:  Volvo XC90 s osveženim eksterijerom i enterijerom