radovanj sunjkaKUGLANJE
Radovan Šunjka ponovo izabran za predsednika KS Vojvodine

Radovan Šunjka ponovo je izabran za predsednika Kuglaškog saveza Vojvodine na izbornoj Skupštini KSV u Novom Sadu.
Za Šunjku, koji je bio jedini validni kandidat, glasalo je 28 delegata, tri su bila protiv i dve uzdržana. Dva delegata nisu glasala. Skupštini KSV je prisustvovalo 35 delegata, od 42 koliko je skupštinsko telo.
U novi Upravni odbor Kuglaškog saveza Vojvodine izabrani su Eržebet Molnar (Pionir),Đorđe Jovanić (Apatin), Lazar Nerić (Eđšeg, Bačka Topola), Ivan Mesaroš (Jedinstvo, Novi Bečej), Želimir Hrješik (Slavia, Kovačica), Slavko Perenčević (Sloven, Ruma), Mirko Čukvas (Vihor, Sombor) i Anđelko Vučković (Vojvodina, Novi Sad). Deveti član je po funkciji predsednik Radovan Šunjka.
U Nadzorni odbor izabrani su Julijana Vukadinović, Ištvan Zapletan i Pavle Keravica.
Delegate je pozdravio i generalni sekretar Sportskog saveza Vojvodine Mladen Stojšin.
Radovan Šunjka je u programu za naredni četvorogodišnji period u prvi plan stavio rad sa mladima i razvoj omladinskog kuglanja u Vojvodini. Obećao je da će KS Vojvodine nastaviti sa dobrom praksom da se svim klubovima koji imaju pionire uključene u takmičenja podele kugle i iz prve tranše u idućoj godini kugle će otići u novi klub Kljajićevo.
– Zahvaljujem se na poverenju koje ste mi ukazali. Sa novim rukovodstvom saveza u kome su najstaknutiji vojvođanski kuglaški radnici, nastojaću da uz podršku Sekretarijata za sport i omladinu Vojvodine pomognemo klubovima kada su objekti u pitanju. Konkurisaćemo za sredstva iz fonda za obnovu i nadam se da ćemo ih dobiti, jer je kuglaški sport doneo mnogo medalja i svetskih titula. Ojačaćemo sudijsku i trenersku organizaciju jer nas na to obavezuje i Zakon o sportu. U saradnji sa Zavodom za sport i medicnu sporta Vojvodine planiramo trenerski seminar već početkom iduće godine – naglasio je Radovan Šunjka.
Delegati su pre početka izbornog postupka usvojila izveštaj Kandidacione komisije koja je proglasila validnom jedino kandidaturu Radovana Šunjke koji je imao podršku sedam klubova u skladu sa Statutom KSV. Kandidat Rajko Rajak imao je samo jednu validnu kandidaturu (od svog kluba Džambo invest) a dve kandidature stigle su sa zakašnjenjem.
Predstavnici kluba iz Stare Moravice kod Bačke Topole pozvali su u goste 28. decembra na otvaranje nove kuglane sa četiri staze u ovom mestu.

Povezana vest:  SKVOŠ, Seniorske reprezentacije Srbije spremne za Timsko prvenstvo Balkana