ice_hockey 

HOKEJ NA LEDU
Pobede Partizana i Beograda
 
U petak je odigrano šesto kolo Prvenstva Srbije u hokeju na ledu. Partizan je ubedljivo slavio na gostovanju Vitezu, dok je Beograd bio jednako dominantan protiv Crvene zvezde.
Partizan je u derbiju šestog kola savladao u gostima ekipu Viteza rezultatom 7:1 (3:0, 3:0, 1:1).
Trostruki strelci za Partizan bili su Marko Sretović i Dragan Komazec, dok je jedan gol postigao Marko Milovanović.  Jedini strelac za Vitez bio je Vladimir Ljutovac.
Aktuelni šampion je ceo posao praktično rešio već u prvoj trećini koju su ‘crno-beli’ dobili rezultatom 3:0. Već posle četiri minuta na semaforu je bilo 2:0 za goste, a strelac oba gola bio je Sretović. Krajem prvog dela kapiten Milovanović se upisuje u strelce i Partizanu gotovo izvesno obezbeđuje nova tri boda.
U nastavku je prednost ‘crno-belih’ udvostručena, a svoju solo predstavu imao je Komazec koji je postigao sva tri pogotka u ovom periodu. Domaćin do počasnog pogotka stiže na isteku osmog minuta poslednje deonice a strelac je Ljutovac. Konačan rezultat postavio je Sretović čime je kompletirao het-trik i obezbedio ‘crno-belima’ i četvrtu pobedu u isto toliko mečeva ove sezone.
Beograd je u hali „Pionir“ ubedljivo savladao Crvenu zvezdu rezultatom 6:0 (2:0, 3:0, 1:0).
Treću pobedu u sezoni ekipi Beograda obezbedili su Uroš Stojanović i Miloš Tešić sa po dva pogotka, dok su se po jednom u strelce upisali Aleksa Jovanović i Ognjen Stojiljković.
Najbolji pojedinac na meču svakako je bio Uroš Stojanović koji je uz dva pogotka zabeležio i dve asistencije. Desetkovani ‘crveno-beli’ nisu uspeli da se ozbiljnije suprotstave hokejašima Beograda, a ovom pobedom domaćin se izjednačio na drugom mestu na tabeli sa Vitezom, i ujedno postali prva ekipa koja je ove sezone sačuvala mrežu na jednom meču.
U trećem meču šestog kola večeras se u Subotici sastaju Spartak i NS Stars.
U narednoj rundi koja je na programu 21. decembra sastaju se: Crvena zvezda – Vitez, NS Stars – Beograd i Partizan – Spartak.
Tabela posle šestog kola:

Tim

G

W

WE

LE

L

GF:GA

+/-

PTS

1.

Partizan

4

4

0

0

0

40:20

20

12

2.

Beograd

4

2

0

0

2

20:17

3

6

3.

Vitez

4

2

0

0

2

14:22

-8

6

4.

Crvena zvezda

5

1

0

0

4

15:29

-14

3

5.

Spartak

1

0

0

0

1

5:6

-1

0

6.

NS Stars

0

0

0

0

0

0:0

0

0

Povezana vest:  NHL VESTI, Rezultati, 28. oktobar
LEGENDA:
G – odigrane utakmice,
W – pobeda u regularnom vremenu (3 boda),
WE – pobeda u produžetku ili penalima (2 boda),
LE – poraz u produžetku ili penal-seriji (1 bod),
L – poraz,
GF:GA – odnos postignutih i primljenih golova,
+/- – gol razlika,
PTS – bodovi.