narodno_pozoriste_beograd

Premijera Pučinijeve opere ‘Plašt’

Solisti Operskog studija Narodnog pozorišta u Beogradu „Borislav Popović“ izvešće premijerno večeras na velikoj sceni tog teatra operu „Plašt“ Djakoma Pučinija (1858-1924), u pratnji Hora i Orkestra Opere nacionalnog teatra.

To će biti prvo izvođenje te jednočine opere na srpskoj sceni, a predstavlja deo poznatog Pučinijevog „Triptiha“, koji čine i opere „Djani Skiki“ i „Sestra Anđelika“.

Povezana vest:  Performans dece bez roditeljskog staranja u Domu omladine Beograda

Predstava je pripremljena pod muzičkim rukovodstvom primadone Radmile Bakočević, u režiji Dejana Miladinovića i pod dirigentskom upravom Dejana Savića.

Radnja opere se dešava početkom 20. veka, na brodu na Seni, gde stanuje stariji, ali snažan i grub moreplovac sa svojom mnogo mlađom, lepom ženom, čija prevara će dovesti do tragičnog događaja.

U predstavi pevaju mladi umetnici Vuk Zekić, u alternaciji Dejan Ljutovac i Slaven Čiča, Mihailo Šljivić i Miloš Djuričić, Ana Petričević i Slađana Pavlović, Ljubica Vraneš i Ana Radovanović, Danilo Stošić, Marija Mitić i prvak Opere Narodnog pozorišta Janko Sinadinović.

Povezana vest:  METROPOLITENOVA „RUSALKA" U BIOSKOPU CINEPLEXX

Scenografiju je osmislio Aleksandar Zlatović, a kostime Katarina Grčić Nikolić.

Prva repriza je 19. februara.