Jedno od važnijih pitanja koje se otvara nije samo to da li je život moguć u nekom obliku posle smrti već i zašto se nauka toliko opire ideji da je tako nešto moguće. Mnogo toga je rečeno i napisano o smrti i onome što možda dolazi posle nje, a veći deo toga podstiče sukob između naučnih i verskih pogleda na svet. Međutim, dr Brus Grejson u knjizi S druge strane života menja diskurs, pokazujući da su nauka i duhovnost kompatibilne.

Povezana vest:  Džon Grin, "Savetnik za mlade" i fantastika - aduti izdavačke kuće Urban Reads

Slučajevi iskustava bliske smrti poznati su od davnina, međutim, medicinski svet ih je često posmatrao sa zazorom. Ali nakon što su pacijenti dr Brusa Grejsona počeli da opisuju ovakve događaje, on je počeo da istražuje. Decenije istraživanja uverile su ga u to da su iskustva bliske smrti u velikoj meri stvarna, da ostavljaju izuzetno dubok trag i da su, zapravo, važan izvor duhovnog razvoja – bez obzira na njihov izvor.

Povezana vest:  EkoKultura: serijal IG LIVE razgovora

Grejson je za nekoliko decenija prikupio svedočanstva više od hiljadu ljudi s iskustvom bliske smrti, koji su bili voljni da popunjavaju njegove upitnike – među njima je bilo i onih koji su to radili više od četrdeset godina.

Iako je kroz suočavanje sa brojnim iskustvima bliske smrti autor naučio mnogo o njoj i onome što možda posle nje dolazi, ovo nije knjiga isključivo o smrti. Ovo je, takođe, knjiga o životu, o važnosti saosećajnosti i naše međusobne povezanosti, o onome što nas u životu ispunjava i što našem životu daje smisao.

Povezana vest:  Da čujemo pozorište - pozorišne predstave za gluve građane u Zvezdara teatru

Prosvetljujuće i strasno putovanje kroz mutne vode.“ – Kirkus Reviews

Knjiga za sve one koji su zainteresovani za najnovija naučna istraživanja S druge strane života dostupna je na sajtu vulkani.rs i u knjižarama Vulkan širom Srbije.