U godini kada Kolarčeva zadužbina obeležava 90 godina Velike dvorane, ovog leta su u toku radovi na obnovi parketa na delu balkona i stepeništu jedne od najakustičnijih dvorana u Srbiji.

Radovi se sprovode u okviru donacije građevinskih usluga firme W&W Intersection, na inicijativu direktora Bojana Milovanovića.

Kolarčeva zadužbina, koja od osnivanja 1878. u kontinuitetu obavlja delatnost dodatnog obrazovanja, promocije muzičke umetnosti i učenja stranih jezika, jeste nezavisna institucija koja svoje poslovanje realizuje iz prihoda ostvarenih od sopstvene delatnosti. Tokom godine se održi više od 200 koncerata i oko 200 različitih predavanja za sve generacije. Poslednjih 90 godina, koncertna dvorana Kolarčeve zadužbine, ugostila je najveća imena svetske muzike i time postala simbol izvrsnosti i svojevrsni hram kulture i umetnosti Srbije.

Povezana vest:  Idi Falko na pozorišnoj sceni

Primer gospodina Milovanovića i firme W&W Intersection, uz veliku zahvalnost koju mu Zadužbina iskazuje, najbolji je poziv drugim dobrotvorima da ulažu u ovaj hram sprske kulture i osete radost darivanja.