Mala princeza autorke čuvenog romana za decu Tajna napuštenog vrta Frensis Hodžson Bernet je magična priča o preživljavanju i istrajnosti, o snazi optimizma u suočavanju sa nedaćama, koja i danas, čitav vek od objavljivanja, očarava čitaoce svih uzrasta. Princeza bez kraljevske titule osvojiće i vaše srce.

Sara Kru majku nije ni zapamptila, a sada ju je njen voljeni otac doveo iz Indije u London i ostavio u Školi za odabrane male dame gospođice Minčin. Kapetan Kru je veoma bogat i zato ona postaje učenica za pokazivanje – mala princeza. Ali kada joj otac iznenada umre, a bogatstvo nestane, Sara ostaje sama na svetu i primorana je da nauči da se snalazi u potpuno drugačijim okolnostima.

Povezana vest:  Laguna na 60. Sajmu knjiga u Beogradu

Ipak, uprkos okrutnom ophođenju gospođice Minčin, teškim poslovima koje svakodnevno obavlja, hladnoći i gladi, snažan nasalomiv karakter i bujna mašta pomoći će Sari da sačuva dostojanstvo i uspešno izađe na kraj sa siromaštvom i podsmehom okoline.

Mala princeza deo je Vulkančićeve edicije Klasici svetske književnosti za decu, koja sadrži pažljivo odabrana književna ostvarenja najznačajnijih pisaca za decu. Uživajte u najlepšim i najpoznatijim pričama čiji su autori ostavili neizbrisiv trag u bogatoj baštini svetske književnosti.

Povezana vest:  Novi naslovi svetskih klasika u dvojezičnom izdanju od ponedeljka u prodaji

Dečji roman Mala princeza, koji je doživeo brojne filmske i pozorišne adaptacije, potražite na sajtu vulkancic.rs ili u omiljenoj knjižari Vulkan.