Kroz gusti rogoz i šaš mičigenske močvare, briljantan psihološki triler Karen Dion dovešće vas do samog srca tame – kolibe u kojoj je nasilno prekinut jedan i pod prisilom započet drugi život. Kći močvare je uzbudljiva priča o ženi koja mora da rizikuje sve kako bi uhvatila opasnog čoveka koji joj je oblikovao prošlost, a sada preti da joj ukrade i budućnost. Iako su prošle dve decenije otkako je napokon iskusila slobodu, ona i dalje skriva strašnu tajnu. Močvara je nikada nije napustila…

Helena najzad ima život kakav zaslužuje: divnog muža, dve prelepe ćerke i posao koji voli. Ali ima i tajnu. Njen otac je oteo njenu majku kada je bila tinejdžerka i držao je u izolovanoj kolibi u močvarama Mičigena. Rođena dve godine nakon otmice, Helena je volela svoj dom u prirodi i neobično detinjstvo, a volela je i oca, bio je njen heroj iako je ponekad umeo da bude surov. Volela ga je sve dok nije saznala koliko nemilosrdan može da bude.

Povezana vest:  Plesni dijalozi i opera gala u bioskopima u Srbiji

Više od dvadeset godina kasnije, njen otac je pobegao iz zatvora i nestao u močvari. Policija započinje poteru, ali Helena zna da nemaju nikakve šanse. Zna da samo ona može da ga pronađe – zato što je samo njoj otkrio sve tajne močvare. Njen je život ispunjen teškim, ako ne i nemogućim izborima. Potraga će je suočiti sa već proživljenim strahom, a divljenje i gnušanje koje oseća prema ocu će je naterati da preispituje samu sebe.

Povezana vest:  Javno vođenje kroz izložbu Iskonsko u modernom, Olga Jančić i predavanje Priroda kamena

Citati mračne i neobične bajke čuvenog Hansa Kristijana Andersena Ćerka kralja močvare vešto se prepliću sa motivima romana. U Andersenovoj bajci, ćerka egipatske princeze i zlog kralja močvare danju je devojka lepa poput svoje majke, ali okrutna, a noću se pretvara u odvratnu žabu nežnog srca. Helena se, baš kao i ćerka kralja močvare u bajci, bori sa svojom dvojnom prirodom.

Povezana vest:  IZ (NOVA): UMETNOST U SRBIJI OD 2002. DO 2009.

Knjiga za čitaoce koji vole savršenu kombinaciju napetosti i sjajne karakterizacije likova!

„Izuzetno… Helenine emocije prema ocu i odnos prema sopstvenom identitetu čine ovu priču moćnom.“ – Pablišers vikli

Prema izboru časopisa Lajbreri džornal, roman je proglašen najboljim trilerom 2017. godine. Osim što je prevedena na više od 25 jezika i što je ušla u mnoge izbore najboljih trilera godine, ova knjiga će uskoro biti i ekranizovana: snima se film sa Dejzi Ridli i Benom Mendelsonom u glavnim ulogama.

Bestseler Kći močvare, gorka priča o granicama roditeljske ljubavi i bekstvu od prošlosti, potražite na sajtu vulkani.rs ili u najbližoj knjižari Vulkan!