Narodno pozorište „Sterija“ iz Vršca s predstavom „Falstaf i vesele žene vindzorske“ Viljema Šekspira u režiji Darijana Mihajlovića gostuje na sceni Srpskog narodnog pozorišta 17. oktobra sa početkom u 19:30 časova.

Jedna od omiljenih vršačkih predstava koja je objedinila sve potencijale vršačkog teatra izvođena je na festivalima, osvojila nagradu za kolektivnu igru na 28. „Vršačkoj pozorišnoj jeseni“ i gostovala na scenama najznačajnijih pozorišta, među kojima je i Narodno pozorište u Beogradu.

Povezana vest:  U petak u teatru Le Studio: RASPARENI PAR

U predstavi igraju: Miloš Đurović kao Džon Falstaf, Tamara Tamči Toskić, Ivan Đorđević, Peđa Grujić, Srđan Radivojević, Marko Adžić, Mladen Vuković, Jovana Božić, Jovana Andrejević Grujić, Vanja Janjić i Monika Boldovina Bugle. Ovo gostovanje Vrščana u SNP-u predstavlja i vid dobre saradnje koja se ostvaruje među pozorišnim kućama Pozorišta „Sterija“ i najznačajnijeg teatra u Vojvodini. Iako su Vrščani gostovali na pozorišnim scenama Novog Sada, ansambl dugo nije zaigrao na sceni SNP-a, pa je ovo prilika da se vršačko Narodno pozorište „Sterija“ ponovo ,nakon dugog perioda, predstavi pod svetlima našeg najstarijeg teatra.

Povezana vest:  MIKSER FESTIVAL RASPISUJE NACIONALNI KONKURS ZA KUSTOSE I SARADNIKE KUSTOSA

Foto: Aleksandar Avramesku