Ansambl kultne predstave Beogradskog dramskog pozorišta “Let iznad kukavičjeg gnezda” Kena Kizija i Dejla Vasermana, u režiji Žanka Tomića, kreće na EX YU turneju.

„Let iznad kukavičjeg gnezda“ premijerno je odigran 5. novembra 2005. godine. Igraju: Dragan Bjelogrlić, Boda Ninković, Milan Čučilović, Danijel Sič, Milutin Mima Karadžić, Mladen Sovilj, Jovo Maksić, Miloš Petrović Trojpec, Nenad Gvozdenović, Milica Zarić, Jana Milosavljević, Vladan Milić, Miloš Lazarov, Zoran Đorđević, Anja Alač i Nada Macanković.

Turneja će tokom naredna dva meseca obuhvatiti sve regionalne centre bivše Jugoslavije. Predstava će najpre biti odigrana u Skoplju (MNT) 4. i 5. oktobra, u Ljubljani (MGL) 24. oktobra, u Zagrebu (ZKM) 25. oktobra, u Podgorici (CNP) 19. i 20. novembra, u Banjaluci (NPRS) 29. i 30. novembra i u Sarajevu (NPS) 6. i 7. decembra.

Povezana vest:  Revolver u kavezu ispred Albertine

Ovo gostovanje, između ostalog, omogućio je upravo potpisan sporazum o strateškom partnerstvu sa kompanijom Mozzart. Protokol podrazumeva realizaciju nekoliko projekata i društveno odgvornih akcija. Podrška prijatelja ključ je svakog novog uspeha, a ova turneja, potom obnova komada “Ne igraj na Engleze” u znak sećanja na Marka Živića i predstava “Božanstvena komedija” u režiji Franka Kastorfa, najvećeg evropskog reditelja današnjice, predstavljaju početak buduće uspešne saradnje.

Povezana vest:  Novi roman Dena Brauna ''Inferno'' u maju

,,Veoma smo srećni i zahvalni što Mozzart, uspešna i društveno najodgovornija kompanija u zemlji, prepoznaje Beogradsko dramsko pozorište kao pouzdanog i važnog partnera. Ovo je dokaz da je kultura i dalje važan segment našeg društva. Kroz ovo partnerstvo uradićemo velike i značajne stvari i u oblasti humanitarnog rada”, izjavio je Jug Radivojević, direktor Beogradskog dramskog pozorišta.

Velika nam je čast i zadovoljstvo što nastavljamo sa podrškom kulturi. Godinama unazad uspešno radimo na afirmaciji ove važne oblasti u našoj zemlji, kao i poboljšanju položaja dramskih umetnika. Posebno nam je drago što sada imamo priliku da to radimo u saradnji sa jednim od naših najuspešnijih pozorišta – istakao je Borjan Popović, direktor korporativnih komunikacija kompanije Mozzart.

Povezana vest:  Glumica Nina Nešković dobitnica Nagrade „Petar Banićević“

Foto: Antonio Ahel/ATA