U zabavnoj i impresivnoj knjizi „Neobjašnjene misterije“ Vil Pirson istražuje dvadeset misterija koje se nalaze na raskršću predivnog i izuzetno čudnog.

Neke misterije, poput iznenadnog nestanka putnika i posade jedrenjaka Marija Selesta, postale su poznate u celom svetu. Druge, kao kriptidi, mnogo su skorije i možda nešto manje poznate. Tajanstvena stvorenja poput Bigfuta i čudovišta iz Loh Nesa balansiraju na granici mogućeg i nemogućeg, prevare i stvarnosti, činjenica i mašte. Bilo da je reč o intrigama izgubljenih civilizacija, kao što je Gobekli Tepe u Turskoj, ili o Zodijaku, serijskom ubici, ili pak o neuhvatljivoj Šifri iz Šagbora, koju ni Dikens ni Darvin nisu uspeli da reše – svaka od ovih misterija na jedinstveni način predstavlja izazov.

Povezana vest:  Marko Todorović: "Portraits of Tanzania"

Često se čini da profesionalni istraživači žele da okončaju sve ono misteriozno u životu. Srećom, ne može se sve u životu ograničiti, suzbiti u sopstvene tajne, te odrediti kao faktoid. Misterije i dalje postoje – a neobjašnjene misterije ne prestaju da nas kopkaju. Bilo da su u pitanju one drevne ili pak moderne, one nastavljaju da privlače pažnju i da oduševljavaju.

Povezana vest:  Laguna na Sajmu knjiga u Podrorici od 4. do 10. maja

Ko je izgradio Stounhendž i zašto? Kada su primećeni prvi krugovi u žitu i zašto se uglavnom pojavljuju u Velikoj Britaniji? Šta nam nedavna podvodna istraživanja otkrivaju o legendarnom izgubljenom gradu Atlantidi?

Vodič za nedokučive mitove i fenomene ljudske istorije „Neobjašnjene misterije“ potražite na sajtu vulkani.rs ili u najbližoj knjižari Vulkan.