Upustite se u čarobni svet avantura uz glavnu junakinju u uzbudljivom dečjem romanu Amari i presudna igra. Amari se vraća da razreši još jednu intrigantnu misteriju.

Upoznajte nove likove i uživajte u svetu magije.

Nakon što je spasla brata i ceo natprirodni svet, Amari Piters je uverena da će leto provesti bezbrižno i opušteno. Ali sada je pred nju postavljen niz izazova, a kletva koja je bačena na njenog brata Kvintona i dalje nije skinuta. Iako se Amari trudi da dokaže da nisu svi čarobnjaci loši, u natprirodnom svetu vlada sve veća mržnja prema njenoj vrsti.

Povezana vest:  Roman nagrađen Bukerom i novi Knausgor u izdanju Booke

Kada joj tajanstvena Liga čarobnjaka ponudi da se zauzme za njih i postane novi vođa, Amari će morati da odbije. Kao da već nema dovoljno briga! Amarina odluka dozvoliće nekom drugom da istupi – nekom ko ima opasne planove za Ligu čarobnjaka, i ujedno će izazvati početak Presudne igre, takmičenja koje će odlučiti ko će biti novi naslednik Noćne braće i odrediti budućnost čarobnjačke vrste.

Povezana vest:  Otvorena izložba “Brutalna nežnost” Kejti Voznicki i Edite Kadirić u Salonu Oto Bihalji-Merin Muzeja naivne i marginalne umetnosti

Presudna igra je puna misterija i izazova, ali tu se možda krije i Kvintonova poslednja nada. A to Amari ne može da odbije!

Amari se bori protiv rasizma, pristrasnosti i siromaštva, što se ogleda u njenim naporima da pronađe svog brata u fantastičnom lavirintu Biroa za natprirodne poslove.

„Olstonova neustrašiva heroina kreće se u okruženju punom magije, mitskih bića i opasnosti. Amari se suočava sa predrasudama čak i dok ulazi u svet čuda.“ – Pablišers vikli

„Čitaoci će navijati za Amari.“ – Horn buk magazin

Autor B. B. Olston prepliće magijske elemente i realistično prikazanu svakodnevicu glavne junakinje. Energična naracija u prvom licu ispunjena je snažnim porukama koje upućuju na to koliko je važno verovati u sebe i zablistati, čak i u najtežim trenucima.

Povezana vest:  Počeo Doček u Novom Sadu: Pokretna kulturna stanica sprema iznenađenja

Uzbudljivi dečji roman Amari i presudna igra potražite na sajtu vulkancic.rs ili u najbližoj knjižari Vulkan.