Roman „Ne samo za Božić“ idealno je štivo za sve ljubitelje božićne atmosfere i pasa! Smejaćete se naglas, dirnuće vas romantična priča, a malo ćete se i prepasti na samom početku.

Jedna džangrizava tridesetogodišnjakinja, jedan mrzovoljan ali zgodan veterinar, jedan šarmantan i neodoljiv vlasnik danske doge i eto sjajnog romantičnog trougla koji se urotio protiv Božića.

Čarli mrzi famu oko Božića, a po svemu sudeći, ovaj će joj biti najgori. Dečko ju je ostavio pre nekoliko nedelja, u stanu iznad njenog desila se eksplozija gasa zbog koje je sva ugruvana, a njena majka je otišla u Melburn sa petim mužem. Bez dečka, na bolovanju i privremeno bez krova nad glavom, Čarli će nevoljno pristati da provede praznike u Devonu, u „Kučećem kutku“, pansionu za pse koji drži Džez, njena sestra od ujaka.

Povezana vest:  Volonterski kamp "FREEDOM ART FESTIVALA" krajem avgusta u Pančevu

Iako je delovalo kao dobar plan, daleko od božićne groznice u Londonu, perspektiva mirnog okruženja na selu kakvu priželjkuje počinje da bledi kad upozna Slaba, Hulk, Malkoma, Hjuga, Malkomovog božanstvenog (ali zauzetog) vlasnika i Kala, neosporno privlačnog ali nepodnošljivo namćorastog i snishodljivog lokalnog veterinara.

Autorka knjige je Natali Koks, koja je doživotni ljubitelj romantičnih komedija i pasa, a knjigu „Ne samo za Božić“ napisala je osluškujući dahtanje svoje stare čokoladne labradorke. Njih dve su osvojile drugo mesto na takmičenju najsličnijih pasa i vlasnika na lokalnom vašaru – nisu ponele trofej samo zato što nisu imale iste ogrlice. Nažalost, istog dana kad je Natali dobila ponudu od izdavača za ovu knjigu, njena pseća muza preselila se u onaj veličanstveni park na nebesima. Posle toga je usvojila štene danske doge, koje je živi dokaz da mada um caruje, snaga ipak klade valja. Natali deli svoje vreme između Brekon Bikonsa u Velsu i Londona.

Povezana vest:  Dejanu Stojiljkoviću svečano uručena Andrićeva nagrada

Knjigu „Ne samo za Božićׅ“ možete pronaći od četvrtka 24. novembra u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari delfi.rs i na sajtu laguna.rs.