Na Maloj sceni Opere i teatra Madlenianum, u četvrtak, 8. decembra u 20 časova, jubilarni 50. put će biti izvedena komadija „Kazanova protiv Don Žuana“ Miodraga Ilića u režiji Predraga Ejdusa saopštili su iz ovog pozorišta.

Premijerno je izvedena na Dan Madlenianuma 26. januara 2016, a Ejdus je igrao ulogu Kazanove. U ovom filozofskom komadu bajkovito se susreću dva najveća zavodnika u istoriji udvaranja, boreći se oko naklonosti mlade devojke, ali iskustveno već dovoljno zrele da znalački zavede obojicu.

Povezana vest:  Performans "There is no such thing as a free lunch" na zatvaranju izložbe EVROVIZION.CROSSING STORIES AND SPACES u Novom Sadu

Predstava je obnovljena 2019, a Miodrag Ilić je seo u rediteljsku stolicu.

U novoj glumačkoj podeli su Tihomir Stanić kao Kazanova, Stevan Piale kao Don Žuanu i Ivona Kustudić kao Gizela. i (koja je u poslednjoj sezoni već igrala uz svog profesora Ejdusa ovu ulogu), a tu je i Andrijana Oliverić, koja je igrala u prvobitnoj postavi.

Obnavljajući ovu predstavu, čitav tim je nastojao da sačuva režiju Predraga Ejdusa u originalnoj postavci, unevši tek neke male izmene koje su se nametnule učestvovanjem novih tumača uloga.

Povezana vest:  Knjiga koja nudi delotvorna rešenja: Entuzijazam menja sve

Foto: Zoran Škrbić