Svetski bestseler prodat u više od milion primeraka „Smrt u Pont Avenu“ Žan-Lika Banaleka biće tema 95. tribine Laguninog književnog kluba, koja će se održati u petak 13. januara od 18 sati u knjižari Delfi SKC. O ovoj knjizi razgovaraće novinarka Dragana Kovačević i Đorđe Bajić, pisac i književni kritičar.

Pred čitaocima je moderna verzija klasičnog detektivskog romana koja je osvojila publiku širom sveta.

Povezana vest:  Komemoracija za Đurđiju Cvetić 16. septembra

Prošle su dve godine otkako su komesara Dipena, svojeglavog ljubitelja pingvina, kofeinskog zavisnika i rođenog Parižanina, za kaznu premestili „na kraj sveta“: u Konkarno na obali Bretanje, gde se nikad ništa ne dešava osim navale turista u letnjoj sezoni. Tog vrelog julskog jutra, međutim, uporna zvonjava mobilnog telefona ometa Dipenov ritual ispijanja prve dnevne kafe. Na drugom kraju žice nesnosni glas inspektora Kadega obaveštava ga o brutalnom ubistvu koje je šokiralo obližnji idilični gradić Pont Aven, poznat po slavnoj slikarskoj koloniji. Ostareli vlasnik legendarnog hotela „Sentral“, u kojem su stanovali Gogen i drugi veliki slikari, brutalno je izboden. Ko je ubio devedesetjednogodišnjeg starca i zašto? Šta se događalo u poslednjim danima njegovog života?

Povezana vest:  Mislite kao Šerlok Holms

Kada je ubrzo zatim pronađen i drugi leš na bretonskoj obali, Žorž Dipen shvata da je pred njim slučaj neslućenih razmera. I dok se pritisak javnosti povećava, a stanovnici gradića tvrdoglavo ćute, komesar Dipen otkriva tajanstven i spektakularan trag…

Cena knjige biće snižena 30% do 13. januara u Laguninim klubovima čitalaca, Delfi knjižarama i na sajtu laguna.rs.

Povezana vest:  Vulkanovih TOP 7 naslova iz oblasti popularne psihologije koji su obeležili 2022. godinu