Povodom obeležavanja 10 godina uspešnog rada Vulkan izdavaštva, u knjižarama Vulkan širom Srbije i na sajtu vulkani.rs praznična atmosfera traje do kraja januara.

U tom periodu sva izdanja Vulkan izdavaštva mogu se nabaviti uz maksimalne popuste na sajtu vulkani.rs, što će obradovati one koji zimske mesece radije provode u udobnosti svog doma čitajući.

Povodom jubileja, u ponudi knjižara Vulkan širom Srbije i na sajtu vulkani.rs nalazi se i 10 specijalnih redizajniranih izdanja knjiga za sva vremena, koje će čitaoci moći da ostave u nasleđe budućim generacijama.

Među izdanjima kojima Vulkan izdavaštvo obeležava svoj 10. rođendan našao se nenadmašni klasik Derviš i smrt, najčuveniji i najnagrađivaniji roman jugoslovenskog i srpskog pisca Meše Selimovića. Redizajnirano izdanje jedne od najuzbudljivijih knjiga naše epohe u kojoj je kroz lik Ahmeda Nurudina ispripovedana tragedija ljudske sudbine sasvim sigurno će ljubitelji srpske književnosti želeti da imaju na svojim policama.

Povezana vest:  Moro uručila Aji Jung orden Francuske

Na listi 10 specijalnih izdanja Vulkan izdavaštva svoje mesto je zauzela knjiga još jednog domaćeg autora, koja, iako po žanru krimi-roman, takođe donosi univerzalnu priču o sistemu duboko ogrezlom u korupciju u kome ipak ima mesta za heroje. Novo ruho knjige Deca zla obradovaće kolekcionare specijalnih izdanja i mnogobrojne ljubitelje romana Miodraga Majića, jednog od najintrigantnijih i najpopularnijih pisaca aktuelne domaće književne scene.

S obzirom da je odrednica „knjiga za sva vremena“ bila glavni kriterijum izbora 10 specijalnih izdanja, na policama knjižara Vulkan i na sajtu vulkani.rs mogu se pronaći i redizajnirana izdanja vanvremenskih dela genijalnog Oskara Vajlda, Slika Dorijana Greja, i čuvenog Antoana de Sent Egziperija, Mali princ, koje sigurno priželjkuju ljubitelji svetskih klasika.

Povezana vest:  Čudesna indijska predstava O Rami na 22. Međunarodnom festivalu pozorišta za decu u Subotici

Od nastanka 2013. godine, spajanjem izdavačke kuće Alnari i Mono i Manjana, Vulkan izdavaštvo važi za najveću izdavačku kuću u našem regionu i lider je u oblasti izdavaštva. U prethodnoj deceniji ova izdavačka kuća je na srpsku izdavačku scenu donela mnoštvo svetskih bestselera, popularnih domaćih izdanja, ali i neprolaznih klasika.

U prethodnom periodu u javnosti je postala prepoznatljiva i kao izdavačka kuća sa najatraktivnijim naslovima iz oblasti popularne psihologije, među kojima su konstantno najtraženiji Kaluđer koji je prodao svoj ferari Robina Šarme, Moć podsvesti dr Džozefa Marfija i Put kojim se ređe ide M. Skota Peka. U želji da izađe u susret svojim čitaocima, Vulkan izdavaštvo je u izbor 10 specijalnih izdanja kojima obeležava 10 godina uspešnog rada uvrstilo i najčitanija izdanja iz ove oblasti.

Povezana vest:  Radionica za debitante na 67. Martovskom festivalu

Obeležavanje 10. rođendana Vulkan izdavaštva u knjižare Vulkan širom Srbije donosi i redizajnirano izdanje uzbudljive priče o surovosti i strasti Sultanov harem: Sulejman Veličanstveni Kolina Falkonera, istorijskog romana Toma Rajsa Orijentalista, koji razotkriva misterije ljudskog karaktera u rukama mračnih sila civilizacije, i nezaboravne knjige o prijateljstvu i užasima rata Dečak u prugastoj pidžami irskog autora Džona Bojna, koja je u svetu prodata u više od devet miliona primeraka.

Kada su popusti u pitanju, od 9. do 31. januara, povodom ovog značajnog jubileja, na sajtu vulkani.rs cene svih izdanja Vulkan izdavaštva snižene su dodatnih 20%, pored redovnih 15%. Kupovinom tri ili više knjiga ostvaruje se popust od još 10%. Uz to, dostava knjiga je besplatna.