„Na kraju sveta s pingvinima“ Hejzel Prajor srdačna je priča o ljudskoj dobroti, neprolaznim vrednostima i zaštiti naše planete.

Veronika Makridi živi u vili pored mora. Voli da popije šolju dobrog crnog čaja dok gleda dobar dokumentarac o životinjskom svetu. I nikad je nećete videti bez jarkocrvenog karmina.

U poslednje vreme Veronika se ne viđa gotovo ni sa kim jer u svojoj osamdeset petoj godini dane provodi uglavnom kod kuće, a društvo joj pravi jedino pomoćnica Ajlin. Najčešće šeta obalom i skuplja otpatke („ljude koji bacaju otpatke po prirodi treba streljati“), traži naočare po kući („imaju običaj da nestanu“) ili viče svojoj pomoćnici šta treba da uradi („Ajlin, vrata!“).

Povezana vest:  Željko Hubač osvojio nagradu na susretima kazališta BiH

Veronika nema ni porodicu ni prijatelje u blizini, barem koliko ona to zna… Ne zna ni kome da ostavi svoje veliko bogatstvo posle smrti. Ali danas… danas će Veronika doneti odluku koja će sve to promeniti.

Nepokolebljiva, tvrdoglava, duhovita osoba koja vas dira u srce, izuzetna heroina Veronika Makridi prikrašće vam se i potpuno vas osvojiti.

Povezana vest:  Promenite život u trenutku: Pravilo 5 sekundi

„Na kraju sveta s pingvinima“ Hejzel Prajor možete naći u svim Delfi knjižarama, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari delfi.rs, kao i na sajtu laguna.rs.