Pozivamo sve radnice u kulturi, umetnice, preduzetnice u sektoru kreativnih industrija i drugim angažovanim ženama u polju kulture i umetnosti u Srbiji da se pridruže u subotu 4. i 11. februara od 11-13h, na onlajn besplatnoj savetodavnoj podršci iz oblasti PR-a i digitalnog marketinga – 4.2. 2023. i finansijskog upravljanja – 11. 2. 2023.

Nakon održavanja početnih seminara na teme PR-a i digitalnog marketinga, kao i finansijskog upravljanja, krajem decembra 2022. otvoren je novi format u vidu pružanja podrške o konkretnim nedoumicama i pitanjima kroz besplatnu savetodavnu podršku.

Mladen Savković, konsultant iz oblasti PR-a i digitalnog marketinga i Nataša Todorović, preduzetnica i finansijska savetnica, biće na raspolaganju za pitanja, nedoumice, i pomoći radnicama u kulturi i preduzetnicama. Ukoliko imate konkretna pitanja iz PR-a, marketinga i finansija u vezi sa vašim radom u kulturi, umetnosti i kreativnim industrijama, ovo je prava prilika da ih postavite!

Da li je za tvoj posao korisniji Fejsbuk ili Instagram?
Ima li na TikTok-u mesta za kulturu?
Kako se vode uspešne kampanje na društvenim mrežama?
Šta treba da pripremiš, a gde možeš da improvizuješ?
Video, fotografije ili tekst – koji je tvoj adut?
———
Koji ugovor je najbolji za tebe?
Kako da napišeš budžet za projekat?
Šta je sve potrebno od dokumentacije za otvaranje firme?
Kako da središ finansije da bi bila uspešna preduzetnica?
Na ova i mnoga druga pitanja koja vas zanimaju možete dobiti odgovor na besplatnim konsultacijama u februaru!
Molimo zainteresovane da pitanja pošalju mejlom na [email protected] za konsultacije o marketingu do 3. februara, a na mejl finansije_konsultacije@femix.info za konsultacije o finansijama do 9. februara, kako bi konsultanti pripremili odgovore i otvorili diskusiju u toku Zoom konsultacija u slučaju pitanja koja se ponavljaju.
Aktivnost sprovode Asocijacija Nezavisna kulturna scena Srbije, Kolektiv mladih žena FEMIX, Pobunjene čitateljke, Kulturanova, Centar za empirijske studije Jugoistočne Evrope, Millennium, Studio 6 i Elektrika uz podršku UNESCO Međunarodnog fonda za kulturnu raznolikost i Ministarstva kulture Republike Srbije u okviru projekta „Rodna ravnopravnost za kulturnu raznolikost“.

Povezana vest:  Otvoren treći Jesenji pozorišni festival Emira Kusturice uz podršku NIS-a

VAŽNO: Učešće u programu je besplatno, dok sam program traje do 1. juna 2023. Registracija je obavezna na sledećim likovima:

11. februar: Finansijsko upravljanje
https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZ0sdOqrrjItHtKHt9iZyJbn8hN0Vwft2Tmq

Moguće je prisustvovati na oba onlajn događaja, kao i poslati pitanja iza obe oblasti.

———————
Nataša Todorović, preduzetnica i finansijska savetnica sa više od 15 godina iskustva u oblasti knjigovodstva i ekonomije. Diplomirala na Beogradskoj poslovnoj školi u Beogradu i od tada aktivno radi sa kompanijama, udruženjima i preduzetnicima kako bi im obezbedila što kvalitetnije i organizovanije finansije. Radila je kao finansijska savetnica za žene preduzetnice i žene sa invaliditetom koje žele da započnu svoje biznise, i iza sebe ima više od 200 zadovoljnih klijenata. Organizovana, spretna i uvek spremna da izađe u susret svojim kolegama i klijentima. Ceni kvalitetnu saradnju, poslovni i lični napredak.

Povezana vest:  Bočelijev spontani koncert na Tajms skveru za beskućnike

Mladen Savković diplomirao je novinarstvo na Fakultetu političkih nauka u Beogradu, a nakon sticanja iskustva u brojnim redakcijama (B92, MTV, Lonely Planet…), poslednjih godina bavi se odnosima s javnošću i digitalnim marketingom. Sarađuje sa brojnim organizacijama i institucijama kulture među kojima su Institut Servantes u Beogradu, Bitef festival, Evropska noć istraživača, Festival nauke, Noć muzeja, Filmski festival Slobodna zona, Pobunjene čitateljke… Godine 2019. učestvovao je u programu Erazmus razmene za mlade preduzetnike, ostvarivši saradnju sa umetničkim kolektivima iz Španije. Bio je polaznik Sajber akademije u organizaciji Evropske prestonice kulture – Vroclav 2016, a trenutno je polaznik Programa za multiplikatore koji organizuje DW Akademie u sklopu projekta „Young Media”.

Povezana vest:  Izložba Pablo Picasso ''Na Azurnoj obali'' produžena do 13. maja