Malarina, austrijska kabaretistkinja srpskog porekla, nastupiće 30. marta u 19 časova u Teatru Vuk, gde će predstaviti program „Srbi umiru polako“.

Malarina je rođena u Srbiji. Njeni roditelji su u Insbruk u Austriji došli kao gastarbajteri, a ona se 2011. godine preselila u Beč, gde je studirala komparativnu književnost. Od 2019. pokušava da doprinese doprinese međunarodnom razumevanju između ,,Švaba” i ,,Yugosa” kroz kabare.

Povezana vest:  Počeo rad na predstavi ,,Barbelo“

Dobitnica je austrijske Nagrade za kabare 2022. i nagrade Salcburški bik 2023. godine, a njen nastup je prilikom dodele ovog priznanja opisan kao „lukava i dirljiva mešavina primenjene etnologije, političke satire i komičnog preispitivanja odnosa Austrije i Srbije obeleženog ponosom i predrasudama.”

Malarina u ovom programu poziva na čas istorije od Sarajeva do Ibice i bavi se “bolnim gubitkom” austrijskog desno orijentisanog političara i bivšeg vicekancelara HC Štrahea.

Povezana vest:  Završen kokurs za devetu Noć muzeja

,,Put srpskih gastarbajtera vodio je od Integration Classic do Assimilation 1.0 iz straha od Hajdera. Ljubav prema vicekancelaru Štraheu dovela je do apgrejda na Assimilation 2.0 – proširena verzija sa dodatkom Ksenofobije i Islamofobije. Eh, kako ćemo mi Srbi sad dalje bez HC Štrahea?”, stoji u opisu predstave, koja će biti izvedena na nemačkom jeziku.

Povezana vest:  Pisac sa Dorćola predvideo haos u Ukrajini i nuklearni sukob između NATO i Rusije

Malarinin nastup organizuje Austrijski kulturni forum u Beogradu, uz podršku austrijskih kompanija Confida Tax Audit Consulting, Immorent Singidunum d.o.o. i Wolf Theiss.

Foto: Maria Altmann