„Kad ženu obuzme gnev“ Matjea Menegoa je uzbudljiva priča koja lucidno pretresa odnose među polovima na svim nivoima.

Porotni sud u Renu, jun 2020, završetak glavnog pretresa: predsednik suda poziva porotnike da se povuku u sobu za većanje. U njihovim rukama nalazi se sudbina Matilde Kolinjon. Optužena je za varvarski zločin, koji je priznala, ali traži pravdu. U toj aferi osvete, od koje su mediji napravili spektakl preko svake mere, troje sudija i šest narodnih porotnika moraju da donesu odluku: da li je opravdano da žrtva postane krvnik?

Povezana vest:  Otvorena izložba remek-dela rimskog vajarstva ROMA AETERNA u Zbirci strane umetnosti Muzeja grada Novog Sada

Devet muškaraca i žena obuzetih gnevom biraju između kazne i oproštaja. Svako od njih ima jaku ličnost, ožiljke iz prošlosti i čvrste stavove, i svi će žustro braniti svoje ideje.

Pitanja na koja treba da daju odgovore potresaju savremeno društvo, a u iščekivanju odgovora i konačne presude autor romana ne prestaje da nas iznenađuje obrtima.

„Kad ženu obuzme gnev“ je uzbudljiv, napet, inteligentno napisan, poučan, ali i rezak roman koji iznosi na videlo brojne društvene probleme.

Povezana vest:  Gran pri 44. Bitefa za predstavu "Ujka Vanja"

Ovaj roman Matjea Menegoa možete naći u svim Delfi knjižarama, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari delfi.rs, kao i na sajtu laguna.rs.