U svom novom trileru Anželik Gijom Muso, najčitaniji romanopisac u Francuskoj, istražuje složenost ljudskih bića, razapetih između sumnji i snova, rana iz prošlosti i skrivenih ambicija.

Musoov dvadeseti roman svoju narativnu mrežu plete oko tema frustracije, zavisti i ogorčenosti, veoma prisutnih u današnjem društvu, i osećaja s kojim egzistiramo da naš život nije onakav kakav zaslužujemo. Anželik će vas zarobiti u lavirintu emocija u kojem sve ono što je na jednoj stranici izvesno, već na drugoj nije.

Povezana vest:  Tri nove interaktivne knjige iz serijala „Angry Birds" od petka u prodaji

Podsećajući nas da „čak i anđeli imaju svoje demone“, Musoov cilj je da nas suoči sa nama samima. Njegovi likovi su naša ogledala jer postavljaju mnoga egzistencijalna pitanja. I pre nego što osudimo, pokušajmo da razumemo, poručuje autor na stranicama svog briljantnog trilera. Oni koji igraju sporednu ulogu u našim životima zapravo igraju i vodeću ulogu u svojim životima. Tu je piščeva istina, čitaočeva istina i istina.

Povezana vest:  Danski pisac Alen Meškovič u avgustu u Kući za pisce

Zaplet koji nas uranja u vrtoglavu istragu, formula je koja je zagarantovala uspeh romanopisca ovenčanog titulom francuskog majstora neizvesnosti. Tokom čitave potrage za istinom, u kojoj se prepliću laži i tajne, Muso će suptilno sejati tragove i svako novo otkriće će poljuljati našu sigurnost,