„Krotitelji vremena“ Miomira Petrovića pisani su u maniru najboljih romana magičnog realizma, a tajne koje vreme plete usložnjavaće se i preplitati sve do iznenađujućeg završetka.

Prema rečima autora „Konstantin Ribićević, bogati naslednik salona za prodaju luksuzne robe u predratnom Beogradu i konstruktor astronomarijuma (časovnika koji, pored vremena, prate kretanje Sunca, Meseca, Venere, Jupitera, plime i oseke) godinama mašta o izgradnji mehanizma koji bi vlasnika mogao da na tren vrati u prošlost ili da na tren predvidi njegovu budućnost. Konstantin oseća da ne postoji jedno jedinstveno vremensko prostiranje već da čovek u istom trenutku egzistira u paralelnim vremenskim ’tunelima’. U godinama pred početak Drugog svetskog rata, njegova veština, naročito predviđanje političkih promena, postaje sve interesantnija političarima, fantastima i spiritistima. Porudžbina jednog posebnog astronomarijuma koji naručuje bogati beogradski advokat Marko Aranđelović, uputiće Konstantina u neslućene tajne nakon čijeg otkrivanja njegov, kao ni život čitave kraljevine, više neće biti isti.“

Povezana vest:  Podržite književni izbor „Štefica Vvek“

Kroz senzualne opise atmosfere beogradskih noćnih klubova i istančane nagoveštaje Drugog svetskog rata, Miomir Petrović je ispleo slojevitu priču o ambiciji da se osvoji neosvojivo, ali i gubitku i krhkosti ljudskog bića.

„Krotitelje vremena“ možete pronaći u svim Delfi knjižarama, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari delfi.rs, kao i na sajtu laguna.rs.