Dugo čekano leto i raspust su tu. Za decu to je vreme za odmaranje i igranje, ali može postati i vreme u kome će zavoleti čitanje, ako im ponudite knjige koje će u njima probuditi radoznalost i otkriti da se čitavom planetom može krstariti na stranicama knjige.

Ali leto je i vreme godišnjih odmora i manjeg pritiska na poslu za roditelje, kada imaju više vremena za čitanje. Zašto ga ne iskoristiti za čitanje knjiga koje opuštaju, ali nude i nova saznanja kako lakše i bolje ispunjavati roditeljsku ulogu?

Upravo zato na policama knjižara Vulkan i na sajtu vulkani.rs, između ostalih naslova i najvećih svetskih hitova, sada možete pronaći knjige koje će letnje dane učiniti zabavnijim najmlađima, ali i roditeljima.

Povezana vest:  Izložba „Notr Dam, urbani pejzaž“ od 15. aprila do 10. maja u Kulturnoj stanici Svilara

Bogata sjajnim fotografijama i ilustracijama, Dečja enciklopedija: Svemir otkriće malim čitaocima šta su svemir i Sunčev sistem, omogućiće im da zarone u drugi svet i saznaju kako se lansiraju rakete i šta astronauti rade u svemiru.

U čudesni svet Elajze Bum uvešće ih britanska književnica Emili Grej svojim romanom Dnevnik Elajze Bum: Moja eksplozivna avantura. Devojčica koja vreme provodi u svojoj laboratoriji i bavi se pronalaženjem novih izuma ima mnogo izazova – asistent joj je pas Ajnštajn, a „život“ joj otežava glavna zloća u razredu. Ova knjiga je puna dosetki i zabavnih obrta, koje prate otkačene ilustracije, nije opterećena komplikovanim izrazima i zato je idealna za početnike kao štivo zbog kojeg će zavoleti čitanje.

Povezana vest:  Programi pete nedelje 59. Oktobarskog salona

Kada je u pitanju inspiracija za roditelje, svakako ne treba propustiti knjige Ono što svaki tata treba da zna i Ono što svaka mama treba da zna.

Priručnik za očeve Ono što svaki tata treba da zna Breta Koena donosi mnoštvo saveta i trikova za očinstvo neophodnih jednom tati – od menjanja pelena i pomaganja bebi da podrigne do pravljenja dvorca u pesku i organizovanja zabava za decu. Zato je i sjajan poklon kada želite da obradujete nekog novopečenog tatu.

Povezana vest:  Otvaranje izložbe Vladimira Dodiga Trokuta: "Zimnica za intelektualce" 17. juna

Priručnik za mame Ono što svaka mama treba da zna, koji su priredile Heder Gibs Flet i Vitni Mos, ima posebnu vrednost jer u pitanju su dve mame koje sa svojim porodicama žive u Kaliforniji, a uređuju popularni blog RookieMoms.com, što daje posebnu vrednost ovoj nadasve korisnoj, ali i zabavnoj knjizi.