Međunarodna letnja škola i festival saksofona Summer SAXperience i ovog avgusta, po osmi put, se održava u jednom od najlepših gradova na Jadranu, Herceg Novom (od 3. do 13. avgusta).

Svake godine profesori letnje škole su najistaknutiji saksofonisti i dolaze iz različitih delova sveta, a ovogodišnji predavači su Alesandro Malanjino (Italija), Milan Savić (Srbija) i Neda Hofman Sretenović (Srbija), koji će 6. avgusta u okviru Family fun festivala prirediti koncert za novljansku publiku u Paviljonu Gradske muzike Herceg Novi.

Povezana vest:  Najveća umetnička instalacija u Austriji na zgradi bečke većnice

Summer Saxperience se ove godine organizuje uz podršku Turističke organizacije Herceg Novi, Italijanske ambasade u Podgorici i Italijanskog centra za kulturu u Beogradu.

Letnja škola ima za cilj da mladim i talentovanim saksofonistima pruži priliku da, u letnjoj afmosferi, uz zabavu i druženje, na jedinstven način uče od najeminentnijih saksofonista koji dolaze iz različitih delova Evrope i sveta. Škola je otvorena za učenike osnovne i srednje muzičke škole, studente osnovnih i master studija, diplomirane saksofoniste, kao i hobiste.

Povezana vest:  O radikalnim društvenim preokretima u novoj knjizi Slavoja Žižeka "Kao lopov usred bela dana"

Polaznici će imati priliku da nastupe na završnom koncertu u Paviljonu Gradske muzike Herceg Novi, kao i na Belavisti 11. i 12. avgusta.

Beogradsko izdanje festivala Belgrade SAXperience će, po jubilarni 10. put ove godine biti održano krajem septembra.

Program festivala Summer SAXperience 2023:

Nedelja, 6. avgust u 21h, Paviljon Gradske muzike

CLASSICAL SAXOPHONE

Povezana vest:  Održana još jedna Noć knjige - Šta čitate ovih dana?

Alesandro Malanjino, saksofon

Neda Hofman Sretenović, klavir

gost: Milan Savić, saksofon

Petak, 11. avgust, 21.30h, Trg Herceg Stjepana

LIGHT AND BLUE

Banda saksofonista

Subota, 12. avgust, 21h, Paviljon Gradske muzike

YOUNG AND PROMISING

Koncert polaznika Letnje škole saksofona