producenti

Ovacije na premijeri mjuzikla „Producenti“ na Terazijama

U Pozorištu na Terazijama u subotu uveče je sa velikim uspehom izvedena premijera brodvejskog mjuzikla „Producenti“, po tekstu Mela Bruksa i Tomasa Mihena, uz muziku i songove Bruksa, a u režiji Juga Radivojevića.

Mnogo aplauza i smeha tokom gotovo trosatne predstave i ovacije na kraju svedoče da je naš jedini muzički teatar dobio novi hit.

Veliki glumački, pevački i igrački ansambl predvodio je Nebojša Dugalić, dramski prvak koji je svoj raskošni talenat pokazao i u žanru komičnog mjuzikla u ulozi prevejanog brodvejskog producenta Maksa, uz mlade zvezde Pozorišta na Terazijama – Slobodana Stefanovića kao šarmantnog producenta – pripravnika Lea i Jelenu Jovičić u liku zavodljive sekretarice Ule.

Povezana vest:  Tom Vejtsov mjuzikl "Vojcek" u petak 19.2.2016. u teatru Le Studio

Doajen srpskog glumišta Nikola Simić prvi put je nastupio u mjuziklu i ponovo osvojio publiku igrajući propalog reditelja, a njegovog gej asistenta neodoljivim je učinio mladi Miroljub Turajlija, dok je Andrija Milošević efektno kreirao lik naciste – pisca komada o Hitleru koji Maks i Leo postavljaju na scenu.

„Producenti“ su do sada najsloženiji projekat na Terazijama i najzahtevniji za izvodjače, kako za soliste tako i za članove hora i baleta. Komad ima 127 uloga, 150 kostima, 12 promena dekora, a uz veliki broj performera učestvuje i kompletan orkestar.

Povezana vest:  Od danas u knjižarama finale erotske trilogije "50 nijansi"

Originalni mjuzikl je od 2001. godine izveden oko 2.500 puta i osvojio nagrade „Toni“ u 12 kategorija. Nastao je na osnovu Bruksovog filma iz 1968. godine, a posle uspeha na Brodveju ponovo je ekranizovan. Preveden je na čak 15 jezika, a na 16. – srpski – to je učinio Slobodan Obradović.

Muzički aranžer za beogradsku postavku je Ivan Ilić, koreograf Igor Barberić, dirigent Milan Nedeljković, scenograf Aleksandar Denić, kostimograf Marina Medenica.

Povezana vest:  Svečano otvoren 23. međunarodni festival Dani orgulja – Dies organorum