KingsSpeech

Film ‘Kraljev govor’ večeras na Festu

Film „Kraljev govor“ u režiji Toma Hupera, glavni favorit predstojeće dodele nagrade Oskar, sa čak 12 nominacija, biće prikazan večeras u glavnom programu 39. Festa.

Ova dirljiva priča o odnosu između budućeg monarha koji pokušava da savlada mucanje i običnog čoveka koji mu u tome pomaže, već je osvojila nekoliko nagrada, između ostalih Zlatnog globusa za nabolju izvedbu glumca u igranom filmu, koja je pripala Kolinu Firtu.

Povezana vest:  Uspešno uskrsnuće! - Završen 3. Dead Lake Horror & Wine Festival

U ovoj istorijskoj drami, rađenoj u britansko-australijskoj kopprodukciji, igraju još i Džefri Raš, Helena Bonam Karter, a film će nakon Festa biti na redovnom bioskopskom repertoaru u distribuciji kuće „Sinears“.

Trećeg dana festivala biće prikazano i američko ostvarenje „Put u nepoznato“ Džona Kamerona Mičela, u kome glavne uloge tumače Nikol Kidman i Aron Ekhart, kao i drama „Irska ruta“ poznatog režisera Kena Louča.

Povezana vest:  ,,Pčelica Maja 3: Zlatno jaje“ uz poklone za sve mališane u Cineplexx bioskopima

„Put u nepoznato“ je priča o bračnom paru Korbet, čiji se savršen život promenio kada je njihov sinčić poginuo u saobraćajnoj nesreći, dok u filmu Kena Louča glavni junak istražuje smrt svog najboljeg prijatelja koji je poginuo na najopasnijem putu na svetu – Irskoj ruti, deonici puta koja spaja bagdadski aerodrom sa međunarodnom zonom.

Povezana vest:  Robertu Duvalu nagrada za životno delo u Palm Springsu



Publika će imati priliku da pogleda i filmove „Od života na dalje“ Đanfrančeska Lacotija (Italija), „Sećanje na razvoj“ Migela Kojula (Kuba/SAD), „Majka Tereza za mačke“ Pavela Sale (Poljska), dok će u takmičarskom programu biti prikazano tursko-nemačko ostvarenje „Med“ u režiji Semiha Kaplanoglua, koje je nagrađeno Zlatnim medvedom na festivalu u Berlinu.