„Kiki i Cole – najbolji neprijatelji“ Bojana Ljubenovića je odlična slikovnica za decu koja sadrži deset duhovitih zgoda iz sveta životinja o vrlinama i bitnim stvarima za pravilno odrastanje.
Svetozar i Kristina se vole kao pas i mačka! Doduše, kad budu tepali jedno drugom, zvaće se Cole i Kiki, a kroz brojne dogodovštine, postaće pravi drugari. Knjiga je obogaćena izuzetnim ilustracijama Mladena Anđelkovića.
Kako kaže Ljubenović, „ljubav, hrabrost, prijateljstvo, požrtvovanje, solidarnost, tolerancija… o ovim, ali i mnogim drugim vrlinama govori ova knjiga. Njeni glavni junaci, pas Svetozar, zvani Cole, i mačka Kristina, od milošte nazvana Kiki, jako se vole, ali to ni za živu glavu jedno drugome ne bi priznali. Zajedno sa ostalim stanovnicima svog veselog dvorišta otkrivaju najvažnije tajne života i uče kako da postanu bolji drugari. Kiki i Cole će se zauvek useliti u srca mališana i naučiti ih vrlinama koje se nikad ne zaboravljaju. Odlične Mladenove ilustracije čine ovu priču još toplijom i upečatljivijom.“

Povezana vest:  Roman o istražitelju početniku "Japanska četvrt"

Uz prelepih deset priča, mališani će saznati mnogo toga o hrabrosti, sreći, o znanju i toleranciji. Knjiga za lepa osećanja, lepe osmehe i lepe uspomene!

Knjigu „Kiki i Cole – najbolji neprijatelji“ možete pronaći od petka 6. oktobra u svim Delfi knjižarama, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari delfi.rs, kao i na sajtu laguna.rs.