Poslednje dane Sajma knjiga obeležila je i tužna vest da je preminuo jedan od „prijatelja“, glumac Metju Peri.

I dok je serija „Prijatelji“ osvojila srca miliona ljudi širom planete, tako su i nam glumci postali nekako bliski.

Jedan od njih, Metju Peri, čuveni Čendler Bing iz serije, imao je svoje izazove za koje nije znalo mnogo ljudi, a onda je priča o njegovom alkoholizmu i zavisnosti od droge počela da se širi. Objavljivanjem autobiografije „Prijatelji, ljubavnici i Velika Strašna Stvar“ svi su mogli da saznaju njegovu tužnu priču.

Povezana vest:  Balet Grk Zorba u Sava centru povodom 150 godina SNP-a

Laguna je kupila prava za ovu knjigu pre šest meseci, a do Noći knjige u decembru knjiga će se naći u knjižarama širom naše zemlje.

„Ćao, zovem se Metju, mada me možda znate i pod drugim imenom. Prijatelji me zovu Meti. I trebalo bi da sam mrtav.“ Ovako proročki počinje uzbudljiva priča poznatog glumca koji nam je otkrio detalje svog života od dečjih ambicija do slave, preko zavisnosti i oporavka nakon ozbiljne zdravstvene krize koja mu je ugrozila život. Iskreno i srdačno, jedinstvenim i prepoznatljivim tonom, s puno čendlerovskih opaski i sarkazma Metju Peri opisuje rasparanu porodicu koja ga je odgajila (a istovremeno ga prepustila samom sebi), želju za priznanjem koja ga je gurala ka slavi i ogromnu prazninu unutar njega koju nije moglo da ispuni čak ni ostvarenje najvećih snova. Govori i o miru koji je pronašao kada se oslobodio zavisnosti, kako se osećao povodom sveprisutnosti serije „Prijatelji“, deleći ujedno priče o svojim kolegama i drugim zvezdama koje je sreo na tom putu. Bez zadrške Peri živo prikazuje svoju borbu sa zavisnošću i dubokim, neizlečivim bolom u sebi koji ju je raspirivao, iako se činilo da ima sve što čovek može da poželi.

Povezana vest:  „Romeo i Julija" 12. maja u Cineplexxu

Do skorog čitanja, dragi Meti!

Foto: Laguna press