Povodom proslave 100 godina „čuda“, večeras je u punoj sali mts Dvorane, održan drugi od tri koncertna  spektala: „Disney100“. Naime, nakon što je je ovo posebno muzičko iskustvo beogradskoj publici predstavljeno u 16.30h, održan je još jedan nastup od 19.30h, a kom je prethodio glamurozni Crveni tepih kojim su prošetali svi učesnici koncerta.

Na bajkovitoj bini, kreiranoj po pažljivo odabranoj scenografiji, koja je odisala duhom Diznija, pod dirigentskom palicom maestra Bojana Suđića, Simfonijski orkestar RTS, besprekornim notama pratio je deset izvođača, koji su se za ovu priliku u specijalno stilizovanim, tematskim „Dizni“ kostimima, nizali izvođenjem numera iz Diznijevih klasika.  Tokom svake numere na video bimu su se nizali inserti iz Diznijevih klasika.

Tako je Irina Arsenijević  izvela čuvenu numeru iz Male sirene „Tvoj biću svet“, kao i numeru „Pučine zov“ iz animacije Vajana, kako bi se kasnije u duetu, takođe za Vajanu, u numeri „Nema na čemu“ Irini pridružio poznati pevač Marko Luis.

Povezana vest:  Umetnički konkurs Henkel Art.Award. otvoren još 10 dana

Muzičku temu „Jednom u snu“ iz Uspavane lepotice, svima dobro poznatu i po prvim taktovima, izveli su duetski Nevena Božović i Stefan Zdravković Princ. Zadovoljstvo da otpeva pesmu „Čekajući čudo“ iz animacije Enkanto: Magični svet, takođe je pripalo Irini Arsenijević.

Iz animacije Priča o igračkama, numeru „Za tebe tu sam ja“, izveo je Milan Antonić. Marko Marković se svojim glasom i nastupom pozabavio  na sebi svojstven način pesmom „Ti pamti me“ iz animacije Koko, kao i numerom iz Aladina „Prijatelja dva“, dok je Lejla Hot svojim glasom dočarala pesmu „Boje vetra“ iz čuvene Pokahontas. „Novi svet“ iz Aladina „pripao“ je Dušanu Svilaru i Irini Arsenijević, dok su se pesmom „Un poco loco“ iz Koko, duetski pozabavili Milan Antonić i Marko Marković.

Povezana vest:  Poznati američki pantomimičar Robert Post na P(h)antomfestu u Vranju

„Ljubav je u vazduhu“, poznatu temu iz Kralja lavova izveli su duetski Dušan Svilar i Zejna, dok su  istoimenu temu iz Lepotice i zveri otpevali zajedničkim snagama Dušan Svilar i Lejla Hot.
Pesmu „Duša nesrećnih svet“ iz Male sirene izvela je Zejna, a iz istog filma numeru „Pod morem tim“, otpevao je Marko Marković.

Veselu i neponovljivu numeru „Nema priče o Brunu“ iz  Enkanto: Magični svet, izveli su svi izvođači zajedno, napravivši mali presek događaja i izazvavši burne ovacije publike.

Povezana vest:  IDEA PONOSNI SPONZOR KONCERTA NEMANJE RADULOVIĆ U NIŠU

Potom je „Just Around the Riverband“ iz Pokahontas otpevala solo Zejna, na šta se izvođenjem numere „Da li bi da praviš Sneška?“ iz  Zaleđenog kraljevstva, nadovezala Lejla Hot.
„Sad je kraj“, iz Zaleđenog kraljevstva izvela je Jelena Gavrilović, kao i numeru „Meni neznano“ iz iste popularne animacije.

Sam kraj koncertnog spektakla, obeležila je grupna pesma svih izvođača, koji su se na „duhom Diznija obojenoj“ sceni pojavaili zajedno  i zajedničkim snagama otpevali temu iz Kralj lavova „Hakuna matata„, što je publika pozdravila gromoglsnim aplauzom.

Program su vodili Kristina Radenković i Stefan Popović, a naredno izvođenje planirano je za utorak 07. novembar u 19.30.

Foto: mts Dvorana promo/Bojan Petrović