Posebni koncerti filmske muzike, „Holivud u Srbiji“, održavaju se u Beogradu krajem novembra 2023. na dve lokacije:  u Beogradu (25.11. na Kolarcu) i u Novom Sadu (27.11 – Sinagoga). Publika će dobiti jedinstvenu priliku da uživa u muzici najvećih svetskih hitova holivudske kinematografije.

Nastupa Srpski simfonijski orkestar pod dirigentskom palicom Amerikanke Džejn Braun.

Biće izvedena muzika iz sledećih filmova, uz vokalne duete i solo izvođenja soprana i tenora: Titanik, Jadnici, Pirati sa Kariba, Indijana Džons, Šindlerova lista, Nemoguća misija, Pink Panter, Zaleđeno kraljevstvo, Ples malog pingvina, Kako da dresirate svog zmaja, Fantastične zveri i gde ih naći, Negde u vremenu,….

Džejn Braun, rođena u Kaliforniji, je oduvek imala strast da deli najbolje u muzici sa svima oko sebe. Magistar je muzičkih umetnosti na Državnom univerzitetu Kalifornije. Nakon što je uspostavila snažnu osnovu kao profesionalni orkestarski muzičar i muzički pedagog, Braun je započela svoju karijeru dirigujući simfonijskom muzikom 2001. Džejn je nedavno završila doktorat muzičkih umetnosti iz orkestarskog dirigovanja na Univerzitetu Nevada, Las Vegas. U aprilu 2013. imenovana je za dirigenta Rubi Mountain Symphony u Nevadi, a u julu 2013. dirigovala je koncert sa muzikom iz dela  Jadnici u SAD-u. Poslednjih godina, između ostalog,  Džejn je dirigovala Državnim simfonijskim koncertnim orkestrom Ukrajine u Kijevu, Državnim akademskim orkestrom Republike Kazahstan, Kamernim orkestrom Dagestanske državne filharmonije, kao i u dva državna orkestra u Sankt Peterburgu, Rusija.

Povezana vest:  Kecmanović u užem izboru za Vitalovu nagradu

Za beogradski koncert ulaznice se mogu nabaviti na blagajni Kolarca, prodajnim mestima Ticket Vision i onlajn na linku: https://tickets.rs/event/holivud_u_srbiji_8283

Za koncert u Novom Sadu karte su dostupne na prodajnim mestima Gigstix,  kao i onlajn: https://new.gigstix.com/event/holivud-u-srbiji-novi-sad-27-novembar-2023/