Najbolji srpski automobilista, Dušan Borković, u petak je obradovao mališane iz Prihvatilišta za decu Beograda nezaboravnom avanturom. Nakon obećanja da će se ponovo družiti, Borković je organizovao poseban dan za ove mališane i izveo ih na karting stazu. To je bila prilika da se upuste u uzbudljivu vožnju na karting stazi i nauče više o svetu automobilizma. Mnogi od njih su prvi put sedeli za volanom kartinga, a osmesi na njihovim licima bili su neprocenjivi.

Povezana vest:  Borković: Najzad se sjajno osećam u automobilu

„Veoma sam srećan što sam obradovao ove divne mališane i pokazao im čari svog sporta. Nadam se da će imati lepu uspomenu i da će se sećati dana kada su prvi put seli za volan. Takođe, važno je da se deca već od malena edukuju o bezbednosti u saobraćaju, jer su oni budući vozači i putnici u saobraćaju. Radujem se što sam deo ove inicijative Agencije za bezbednost saobraćaja i što zajedno možemo da doprinesemo sigurnijem saobraćaju u budućnosti“, rekao je Borković.

Povezana vest:  Borković sa 10. pozicije startuje u Maroku

Događaju je prisustvovala i Agencija za bezbednost saobraćaja, čiji je Borković promoter. Agencija se posvetila obuci dece o bezbednom ponašanju u saobraćaju, pored mnogih iznenađenja koje su im pripremili. Predstavnici Agencije i Borković su u decembru 2022. godine posetili decu tokom promocije Pažljivkovog novogodišnjeg crtanog filma „Deda Mraz u saobraćaju“, koji ima za cilj da u prazničnom duhu i na zanimljiv način deci prenese najvažnije poruke o bezbednom ponašanju u saobraćaju. Tada su mališanima iz Prihvatilišta za decu Beograda obećali da će ih izvesti na karting stazu sa šampionom Borkovićem.

Povezana vest:  Borkoviću 14. mesto u prvoj trci u Francuskoj

Foto: Maša Gulan