Tradicionalni  koncert Dečje filharmonije pod nazivom „Srce čuje radost“, ove godine će se biti održan 2. februara  u mts Dvorani. Ovaj koncert već godinama pruža čaroliju svojim posetiocima i pravi je način da se oseti duh prednovogodišnje magije.

Publika će imati priliku da uživa u čuvenim klasicima, u izvođenju talentovanih, mladih solista uz pratnju orkestra i pod dirigentskom palicom Ljubiše Jovanovića. Pored klasične muzike, na repertoaru će se naći i popularni savremeni i filmski  hitovi, kao i etno i džez program.

Povezana vest:  Izložba dela austrijskih umetnika u Galeriji FLU-a

Članovi Dečije filharmonije su talentovani učenici nižih i srednjih muzičkih škola iz Beograda, dobitnici nagrada na prestižnim domaćim i međunarodnim takmičenjima. Neki od članova Dečje filharmonije su dugogodišnji korisnici instrumenata fondacije „Deca deci“, koja tako pomaže njihovo školovanje i profesionalno napredovanje.

Takođe, u cilju stvaranja šire platforme za kulturnu razmenu i povezivanje najmlađih, fondacija „Deca deci“ je od 2015. godine proširila aktivnosti i oformljen je Regionalni dečji orkestar koji čine deca iz 5 gradova: Beograda, Zagreba, Ljubljane, Sarajeva i Skoplja

Povezana vest:  Pozorište na Terazijama - Repertoar za NOVEMBAR 2010.

Koncert organizuju fondacija „Deca deci“ i mtsDvorana.

Ulaznice se mogu nabaviti na blagajni mts Dvorane, mtsdvorana.rs, kao  i na tickets.rs