Da li postoji neko ko nikada nije naišao na manipulatora koji je želeo da čini sve što mu je volja, autoritativnog šefa koji je smatrao da može da raspolaže njegovim životom dvadeset četiri sata dnevno ili zavidnog prijatelja ljubomornog na sve što bi on postigao?

U svakodnevnom životu teško se mogu izbeći susreti sa problematičnim osobama. Delo Bernarda Stamateasa Toksični ljudi nastoji da prikaže različite i najustaljenije načine na koje neka osoba može da izazove štetan efekat na ljude koji je okružuju, pa u tom smislu identifikuje svaku takvu ličnost – sve od radnog mesta do mesta za zabavu, uključujući i društvene i porodične okvire.

Povezana vest:  Otvorena izložba planova Petrovaradinske tvrđave

Osim toga, autor objašnjava koji su uzroci takvog temperamenta i štetnog ponašanja, kao i šta predstavlja suživot sa takvim osobama. On kategoriše toksične ljude na vrlo jednostavan način, tako da čitalac nauči kako da ih prepozna brzo i efektno.

Svi autorovi predlozi i preporuke utiču na onoga ko čita – a sve u svrhu toga da osoba nauči kako da se zaštiti, te izgradi znatno čvršće i blagotvornije veze sa drugima. Isto tako, Stamateas objašnjava kako napraviti zdrave izbore u vezi, postaviti odgovarajuće granice i prepoznati crvene zastavice koje nas upozoravaju da izbegavamo određene ljude.

Povezana vest:  Humor 21. veka - knjiga priča Predraga Ličine "Bljuzga u podne" u prodaji od 2. septembra

„Sjajna knjiga o tome kako da prepoznamo šarmantne ljude koji samo šire bedu.“ – Džeremi Vajn, BBC Radio 2

Knjiga Toksični ljudi Bernarda Stamateasa, poznatog argentinskog psihologa, teologa, terapeuta, seksologa i životnog trenera, dostupna je na sajtu vulkani.rs i u knjižarama Vulkan širom Srbije.