Punih 11 godina nakon što je izdala posljednji studijski album „Možda dogodine„, grupa Prljavo kazalište ove će godine izdati novi materijal koji će se najvjerojatnije zvati „Babylon Berlin„, a na njemu će se naći i singl „Stare navike“ za koji  sada predstavljaju i prateći videospot. Glavne uloge u spotu imaju Iva Mihalić i Goran Bogdan, a spot je režirao Radislav Jovanov Gonzo.

Stvarno mi je drago da smo ponovno radili s Gonzom i da smo u spotu dobili Ivu i Gorana. Bogdana je danas i teško dobiti, tako da mi je drago da on uz Ivu nosi priču. Nismo znali s kojom ćemo pjesmom prvo ići prema van pa smo izabrali „Stare navike“ jer je već prije bilo određeno da će njih dvoje glumiti u tom spotu. Već mogu najaviti da će drugi spot biti za pjesmu „Makni se metar, dva od mene“ – rekao nam je Jasenko Houra.

Povezana vest:  Spot Džastina Bibera najgledaniji muzički video na JuTjubu

Prljavci su lani proslavili 45 godina benda koji je osnovan još 1977. u zagrebačkoj Dubravi. Prvi album „Prljavo kazalište“ izdali su dvije godine kasnije, a novi uradak bit će njihov 15. studijski album. Uz to su izdali i čak devet koncertnih albuma, a posljednji „30 godina od koncerta na Trgu“ sa snimkom nastupa u Areni Zagreb izašao je prije tri godine.

Povezana vest:  Otkrivamo novu ekskluzivnu lokaciju Drumcode Showcase žurke

Uz starosjedioce Jasenka Houru i Mladena Bodaleca članovi benda su i Marko Karačić na bas-gitari, povratnici u bend Damir Lipošek Kex na gitari i Fedor Boić na klavijaturama. Novi član benda je bubnjar Marko Lazarić, koji je tako zamijenio Tihomira Fileša. Prljavci su proteklu godinu snimali u studiju u Sloveniji, a kako zvuči novi materijal njihova vjerna publika trebala bi čuti već ove godine.

Povezana vest:  EUROSONOG 2012, Pesmu Željka Joksimovića slušamo premijerno u subotu, 10. marta

Foto: Jurica Galoić