Božićni koncert Međunarodnog hora „Singers United“

Međunarodni hor „Singers United“, u saradnji sa Italijanskim institutom za kulturu u Beogradu, predstavlja božićni koncert „Zrak svetlosti“ koji će se održati u ponedeljak, 11. decembra, u 19.00 časova u sali Instituta (Kneza Miloša 56).

Hor je osnovan marta 2018. godine u Beogradu i okuplja ljubitelje muzike iz deset zemalja. Učesnicima iz Srbije priključili su se predstavnici međunarodne zajednice u Beogradu. Osnivač hora i dirigent je maestro Katarina Milošević. Pevači koji će nastupiti na koncertu imaju veliko muzičko iskustvo i pevali su u renomiranim horovima kako u Srbiji tako i u inostranstvu. Korepetitor je maestro Tijana Gnjatović. Gost koncerta biće finski hor „SEURA“.

Povezana vest:  Vil Trent stigao u Srbiju!

Repertoar hora uključuje klasične i kompozicije iz doba renesanse i baroka, kao i tradicionalne i savremene pesme na više jezika. Na predstojećem koncertu hor će pevati na srpskom, engleskom, italijanskom, svahiliju, norveškom i hebrejskom jeziku.

Ulaz je slobodan ali će se koncert održati u humanitarne svrhe. Organizatori hora „Singers United“ će sakupljena sredstva donirati udruženju „Deca bez granica“, nevladinom i neprofitnom udruženju roditelja čiji je cilj da pomogne deci sa poremećajem iz spektra autizma i sa intelektualnim teškoćama da ostvare sve svoje potencijale.

Povezana vest:  Knjiga priča "Tamo je ovde" Maje Lalević Piščević u knjižarama od 22. marta

Više informacija o horu: https://www.facebook.com/singersunitedbelgrade