Vulkan izdavaštvo predstavlja BookTok hit autorke Nikol Arend VAMPS: Sveža krv, preveden na desetine svetskih jezika, za sve one koji uživaju u priči o vampirima.

Ušuškana u švajcarskim Alpima, VAMPS je elitna akademija za decu najbogatijih i najmoćnijih vampirskih porodica. Kada ga otac pošalje u ovu školu, Dilon shvata da nema ništa zajedničko sa ostalim đacima: oni su arogantni, pametni, lepi i… vampiri.

Povezana vest:  „Travnička hronika“ osvojila dve nagrade na Petom pozorišnom festivalu „Pozorišno proleće“

Oseća se kao autsajder i pita se šta radi među njima. Ubrzo otkriva da je drugačiji: iako ne potiče iz moćne vampirske porodice, ispostavlja se da je ipak jedinstven. Ukoliko želi da preživi više od jednog semestra, moraće da prihvati svoje očnjake. Jer krv nikada ne laže i uskoro postaje jasno da nešto posebno i smrtonosno teče Dilonovim venama, nešto što ostali nemaju. Međutim, uz njegovu moć raste i meta na njegovim leđima…

Povezana vest:  "Igorov magični šou” otvara vrata Velike dvorane Dečjeg kulturnog centra

„Osvežavajući pristup… Ova priča svideće se svima kojima nikad nije dosta priča o vampirima.“ – Booklist

„Sjajan novi serijal o romansi i intrigama.“ – The Observer

Nakon što je proputovala svet praveći dokumentarce, autorka Nikol Arend napisala je knjigu kao dodatak dokumentarnoj seriji Kanala 4 Izgubljeni. Toliko joj se svidelo pisanje da je pohađala kurs Pisanje omladinske književnosti na koledžu Siti lit i postala obožavateljka vampirske fikcije. Napisala je ceo serijal VAMPS.

Knjiga o kojoj se priča VAMPS: Sveža krv dostupna je na sajtu vulkani.rs i u knjižarama Vulkan širom Srbije.

Povezana vest:  Premijerom operete Bečka krv Madlenianum otvara sezonu