Premijera obnove čuvene predstave „Nevaljala princeza“ zakazana je za 10. februar u Pozorištancu „Puž“, saopštili su iz ovog teatra za decu.

Predstava je do sada igrana sa velikim uspehom na italijanskom, mađarskom i engleskom, a spremamo je i na kineskom.

Realizaciju režije Slobodanke Cace Aleksić radi Marko Jovičić, a nevaljala princeza je Suzana Lukić.

U ostalim ulogama naći će se Đorđe Kocić, Nenad Ćirić, Milan Čučilović, Stojan Đorđević, Igor Damnjanović, Nikola Štrbac, Nikola Dragašević, Marko Jovičić, Petar Jovanović , i naravno – Branko Kockica.

Povezana vest:  Premijera Zapisi iz podzemlja Dostojevskog u JDP-u

Careva ćerka Kata je tipično nevaljalo dete. Teza komada je da nije ona kriva već loše društvo koje simbolizuje zli čarobnjak Mr O’Pak, i njen otac koji ju je razmazio.

Posle niza peripetija dobri čarobnjak Vilenko pobedi nevaljalog čarobnjaka i udesi da se Kata zaljubi.

Slepstik bajka. Ovaj žanr dobija ime po štapu (slepstik – štap koji udara) kojim je Arlekin u komediji del arte prašio tureve svima. Znači, sve u svemu komedija sa malo reči, mnogo žive svirke i jako mnogo gegova. Koriste se mađioničarske veštine, a tu jei neizbežna scena urnebesne „potere“. U predstavi su svetski prepoznatljive pesme kao što su tri operske operske arije: Karmen – Habanera, arija toreadora iz Rigoleta i arija grofa Almavive (Žena je varljiva), i tri čuvene rok melodije: Smoke on the Water, Sunshine of your love i Satisfaction, ali i dečije pesmice Leptiriću šareniću i Super-kala-fradželistik.

Povezana vest:  DANI BEOGRADA U DOMU JEVREMA GRUJIĆA – OD 16. DO 19. APRILA

Deset izvođača, 27 dvorskih kostima, četiri izmene dekora. Sve u svemu – spektakl.

Foto: Pozorište Puž promp