U knjizi „Stone Age: Šezdeset godina Rolingstounsa“ nije reč o muzici koju je bend stvorio, ovo je priča o životima članova ispričana tako da imate utisak da ih sve lično poznajete.

Priznata rokenrol novinarka Lesli-En Džouns oživljava nasleđe Rolingstounsa – ikoničnog, komercijalno nezaustavljivog benda – prikazujući njegove članove kao fascinantne, kontradiktorne i povremeno uznemirujuće osobe.

Već je njihov prvi nastup u džez klubu „Marki“, u londonskom Oksford stritu, 12. jula 1962. upalio iskru i zapečatio im sudbinu. Povratka više nije bilo, a ovih petoro belih britanskih klinaca počelo je da svira muziku crne Amerike. Izbrusili su svoj oštri, prepoznatljivi stil rok-pop muzike, zadržavši snažan prizvuk bluza i slaveći uživanje u ženama, seksu i drogama. Proglašeni za bend koji kvari omladinu, uništava moralne vrednosti i prenosi đavolske poruke, obeležili su istoriju muzike nekim od najuzbudljivijih numera ikada snimljenih.

Povezana vest:  BINA izložba „Ponesi svoj projekat“ u Skandinavskom paviljonu

Kako su krajnji protivnici establišmenta postali globalni brend koji danas poznajemo? Ko je sve na tom putu stradao, a šta se zaboravilo? Može li se umetnik ikada zaista odvojiti od umetnosti?

Knjiga Lesli-En Džouns prati ovaj kontradiktorni, specifični i nezaustavljivi bend kroz nadanja, slavu i izgnanstvo tokom njihove slavne prošlosti pa i dalje u tekuće vode savremene rok scene. Dobri, loši, a često i ružni, evo Rolingstounsa kakvih nikada ranije nije bilo.

Povezana vest:  "Martina velika zagonetna avantura" uskoro u knjižarama Delfi širom Srbije

Knjigu „Stone Age: Šezdeset godina Rolingstounsa“ preveo je Dejan Cukić, a možete je pronaći od utorka 27. februara u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari delfi.rs i na sajtu laguna.rs.