Vulkan izdavaštvo je objavilo istorijsko-ljubavni roman Soraje Lejn Kći Italije, koji je već prodat u više od milion primeraka, a biće preveden na više od 20 jezika.

Radnja je smeštena u Italiju, 1946. godine, i u današnji London.

Dok se oprašta od Feliksa, srce joj se slama. Kada su u detinjstvu trčali kaldrmom, s rukom u ruci, Este je verovala da se nikada neće rastati. Ali mesto balerine u čuvenom pozorištu Skala u Milanu ponuda je koju ne može da odbije, a to će zauvek promeniti sudbinu njene porodice.

Lili steže izbledeli papir u rukama, svesna da njen život više nikada neće biti isti. Dok tuguje za ocem, saznaje šokantnu tajnu svoje bake, a jedini tragovi njene prošlosti kriju se u rukom pisanom receptu na italijanskom i starom pozorišnom programu. Želeći da pronađe odgovore, Lili prihvata posao u vinogradu u srcu živopisnih pejzaža oko jezera Komo – san koji je njen otac nekada imao. Stigavši u raskošan dom porodice Martineli, Lili je očarana hektarima vinove loze i odmah se oseća kao kod kuće. Očarana je i šarmantnim Antoniom, i dok ćaskaju dugo u noć uz večeru i sveće, on joj nudi pomoć da otkrije nasleđe svoje porodice. Prateći tragove, sve više se zaljubljuje u Italiju i Antonija, a kada je recept odvede do pekare u selu na vrhu brda, ona ubrzo otkriva tragičnu ljubavnu priču koja će promeniti sve.

Povezana vest:  Jubilej „Velike drame“: obeležena dvadesetogodišnjica premijere, predstava izvedena 256. put

Zavodljiva vina, skupoceni tartufi i čuveni italijanski čokoladni krem daju posebnu aromu ovoj čarobnoj priči o porodičnim tajnama i neuništivoj ljubavi.

„Niko ne vuče strune srca kao Soraja Lejn.“ – CataRomance

Soraja Lejn je diplomirala pravo pre nego što je shvatila da to nije karijera za nju i da je njena budućnost u pisanju. Soraja živi na maloj farmi u svom rodnom Novom Zelandu sa suprugom, njihova dva sina i kolekcijom četvoronožnih prijatelja. Kada ne piše, voli da bude napolju i da se igra sa svojom decom ili da se ušuška i čita.

Povezana vest:  Četvrta knjiga serijala "Prva damska detektivska agencija" prvi put na srpskom jeziku!

Ukoliko ste uživali u knjigama Kćerka Havaja Alana Brenerta, Dete Toskane Ris Bouen, Šekspir u Parizu Lorence Đentile, ova knjiga je preporuka za vas.

Knjigu Kći Italije potražite na sajtu vulkani.rs i u knjižarama Vulkan širom Srbije.