Duo Mushkalica, koji čine Zoran Anić na gitari i harmonikaš Nenad Ljubenović, nastupa 30. marta u 21 čas u Foajeu Kolarčeve zadužbine.

Ovaj neuobičajeni duo predstavlja istraživački projekat dvojice umetnika koji su bogato muzičko iskustvo ugradili u proces ponovnog, savremenog čitanja tradicionalne muzičke baštine.

Kroz naizgled jednostavan koncept, oni vraćaju publiku na početke muzičkog izražavanja, lišene suvišnih detalja usmeravaju pažnju na osnovni element u umetnosti, čistu emociju.

Povezana vest:  Monografija o Draganu Nikoliću u prodaji od 10. marta

Naziv dua je nastao kada im je pripala čast da otvore World EXPO u Milanu 2015. godine.

Duo Mushkalica nastupa u okviru projekta Artist Lounge, ciklusa koncerata u Foajeu Kolarca, između stubova, koji je usmeren na savremene muzičke žanrove poput neoklasicizma i minimalizma, namenjene ljubiteljima i poznavaocima muzičke umetnosti, redovnoj koncertnoj publici, kao i  profesionalnim muzičarima.

Povezana vest:  RENOMIRANA PIJANISTKINJA, JULIJANA MIJALKOVIĆ OTVARA OVOGODIŠNJI CIKLUS KONCERATA „FMU I GUARNERIUS NAGRAĐUJU"

Jedan od glavnih ciljeva projekta Artist Lounge jeste da se proširenim programskim okvirom ponudi raznovrsniji umetnički sadržaj.