Kada pomislite na posao, verovatno vam prvo padne na pamet zatvorena kancelarija, gužva u gradskom prevozu, i svega 20 dana godišnjeg odmora. Ali, šta ako ipak možete da radite iz vašeg omiljenog kafe bara ili dok gledate zalazak sunca na plaži? Danas je to i te kako moguće ukoliko radite kao digitalni nomad – vaša kancelarija je ceo svet!

Koliko je trend nomadskog života u porastu, pokazuju i statistike: procenjuje se da danas u svetu postoji oko 35 miliona digitalnih nomada, a do 2035. godine očekuje se da će njihov broj dostići čak milijardu!

Klasično radno vreme od 9h do 17h više ne odgovara svima. Ljudi sa avanturističkim duhom, čiji posao zahteva samo laptop, mogu sebi priuštiti posao sa bilo kojeg mesta na svetu, prilagođavajući svoje vreme prema potrebama i dogovoru sa poslodavcem.

Povezana vest:  Do omiljene destinacije uz „Silan Destinacije“

Jedan takav primer je mlada influenserka Teodora Miljković. Ona je pre nekoliko godina odlučila zameniti posao u agenciji radom iz bilo kog dela sveta. Sve je stvar radne discipline i dobre organizacije, kaže Teodora.

“Najbolje rezultate na projektima sam postizala kada sam radila van zemlje. To je zato što sam se dodatno trudila i htela da dokažem svim klijentima koji su bili skeptični, da sam podjednako efikasna i iz Beograda, kao i sa drugog kraja sveta. I uspevam u tome! Upravo tu se i ogledaju najveći benefiti rada digitalnog nomada: podsticaj kreativnosti, fleksibilnost i povećana produktivnost koja dolazi iz zahvalnosti što si sebi stvorio priliku, a klijenti ti omogućili da budeš tu gde jesi”, poručila je Teodora Miljković uoči regionalne konferencije Coca-Cola podrška mladima. Na ovoj konferenciji Teodora će podeliti svoje iskustvo na temu  „Digitalni nomadi – prednosti i mane“.

Povezana vest:  Eddie Izzard oduševio publiku u Domu omladine Beograda

https://www.instagram.com/p/C2sTUbiINq_/?igsh=MTZsc2hyMjZ0dWhoYw==

O tome kako oblikovati karijeru u današnjem digitalnom svetu, pored Teodore, svoje lično iskustvo podeliće i influenser Dario Kesegi. On trenutno živi i radi u Kini, a redovno na svojim profilima deli zanimljive avanture iz celog sveta.

“Kad putujem, osećam se najkreativnije, kao dete. Trudim se da maksimalno iskoristim vreme koje imam u određenoj državi i pojednostavim život: sa što manje stvari da uradiš što više posla – to je kreativnost i recept za uspeh”, poručio je Dario, koji će na predavanju pričati o iskustvu rada sa klijentima u agenciji i promenama koji mu je doneo samostalni rad širom sveta.

https://www.instagram.com/p/CkijUa2vCzR/?igsh=MTlpZmIyNmZhc2FlMw==

Digitalni nomadi su pioniri novog načina rada koji spaja posao i život na putu, inspirišući nas da razmišljamo o fleksibilnosti, kreativnosti i slobodi u modernom poslovanju. Ipak, važno je razumeti izazove adaptacije na nove, nepredviđene okolnosti van ustaljenog radnog vremena i lokacije. Teodora Miljković i Dario Kesegi, istaknuti govornici iz programa Coca-Cola podrška mladima, pružiće nam jasnu sliku o tome prvog dana regionalne ALL-star konferencije, u četvrtak 21. marta od 16h.

Povezana vest:  Humanitarni Svetosavski bal

Regionalna ALL-STAR konferencija zakazana je za 21. i 22. mart sa početkom u 16h, a učešće na konferenciji je besplatno i svi zainteresovani se mogu prijaviti OVDE, nakon čega će i dobiti link do online predavanja.

Coca-Cola podrška mladima deo je društveno-odgovorne inicijative Coca-Cola Hellenic Grupe, čiji je cilj da mlade osnaži novim znanjima i veštinama i tako ih pripremi za uspešan start karijere ili razvoj sopstvenog biznisa. Program se realizuje od 2017. godine.