Sinoć je na sceni Dorćol Platza održana svetska premijera baleta „Sirenin klub“, čiji su autori koreograf Aršak Galumian i producent Oleksandr Špak. Ovaj spektakularni događaj označio je prvi put da se Dorćol Platz domaćinski oprobao kao prostor za baletske predstave, ostvarujući izvanredan uspeh.
Publika je svojim dugim aplauzom nagradila protagoniste ovog berlinskog kulturnog događaja, demonstrirajući svoje oduševljenje izvedbom. Večeras, od 20 časova nas očekuje još jedno izvođenje ovog fenomenalnog dela, koje je već sada postalo neizostavan deo kulturnog kalendara.
U prepunom Dorćol Platzu, uz muziku specijalno kreiranu za ovu predstavu od strane Marka Nastića, dogodila se magija u spoju muzike i pokreta. Partnerstvo između Marka Nastića, jednog od najcenjenijih producenata i DJ-eva u regionu, i renomirane Berlin Ballet Company, oživelo je nove perspektive i inovativne pristupe klasičnom baletu. Ova epohalna produkcija nije samo spojila vrhunske umetnike iz dva različita grada, već je predstavila i spoj različitih umetničkih pristupa, pružajući publici nezaboravno iskustvo.
Odlučujući se za tehno muziku umesto tradicionalnih kompozicija klasičnog baleta, ovaj baletski performans je pokazao nameru da predstavi glas mlade generacije. Večeras smo svedočili izvanrednim melodijama, ritmovima i dinamici, propraćenim elegancijom različitih oblika tela, rezultatima dugog i napornog vežbanja. Sposobnost izvođača da svojim fleksibilnim telima ostvare izuzetne pokrete ostavila je publiku bez daha.
Repriza premijere zakazana je za večeras, 11. maja, a ulaznice su dostupne po ceni od 3.500 dinara i mogu se kupiti online putem prodajnih mesta Ticket Vision-a i na sajtu tickets.rs.
Foto: Vladimir Borović
Povezana vest:  Nagrada „Dušan Radović“ za „Stripoterapiju“