Duodrama „Voz“ po tekstu Kormaka Makartija u režiji i adaptaciji Voje Brajovića, 6. juna od 20 časova biće izvedena 250. put na Novoj sceni Zvezdara teatra. Predstava je imala svoju premijeru u oktobru 2015. godine i do sada je na matičnoj sceni pogledalo više od 46.000 gledalaca.

„Predstava koja ovoliko traje je najveća radost za glumce. Igramo je devet godina i svaki put u igranju ima nešto novo, zato je to najveći praznik. Ljudi dolaze po nekoliko puta da je pogledaju, da provere šta im se to dopalo, o čemu su se zamislili, o čemu razmišljaju. Jedan čovek ju je odgledao 11. put prošle nedelje. To je predstava koja, kako je rekao Sergej, počinje onda kada se završi“, kaže povodom jubileja Voja Brajović.

Povezana vest:  Zagrebačko kazalište mladih gostuje u Narodnom pozorištu

„Voz“ je filozofska drama o dva junaka koji se susreću na železničkoj stanici. Na sceni su dva lika – Beli, koga tumači Voja Brajović kao profesor i Crni, bivši zatvorenik, koga igra Sergej Trifunović,.

Pred premijeru ovog komada, Sergej Trifunović je između ostalog rekao:

„Ovo nije pozorišna predstava. Ovo je nešto sa čime ćemo se svi mi, sudarati do kraja života, tog voza bez konduktera, kome se početna, krajnja i usputne stanice, ne mogu znati”, kaže Trifunović.

Povezana vest:  Izložba Šetnja kroz antički Singidunum

Na matičnoj sceni ovaj „Voz“ je izveden 188 puta, a gostovao je na brojnim scenama i festivalima u našoj zemlji i u inostranstvu, čak 62 puta.

Foto: Nikola Vukelić