zukerman

Pinkas Cukerman u ciklusu ‘Velikani muzičke scene’

Slavni violinista Pinkas Cukerman, koji je više od 40 godina među najznačajnijim svetskim muzičarima, gostovaće prvi put u Beogradu u okviru ciklusa Velikani muzičke scene, sa svojim kamernim ansamblom Zukerman Chamber Players večeras u Kolarčevoj zadužbini.

Cukerman, priznat ne samo kao violinista, već i violista, dirigent, pedagog i nezamenljiv kamerni saradnik, prilagodio je program koncerta premijernom susretu sa beogradskom publikom, najavio je organizator koncerta, Centar za muziku Kolarčeve zadužbine.

Povezana vest:  U Grčku sada možete otputovati avionom i autom, ali i liftom!

Tako će se publici predstaviti kao solista u Bramsovoj sonati ali i kao kamerni muzičar, tumačeći prave bisere muzičke literature, nastale u periodu romantizma iz pera Šuberta i Šumana.

-Sudeći po ogromnom interesovanju beogradske publike koncert Cukermana biće više nego adekvatna zamena za otkazani koncert Filharmonije Luksemburg sa Vadimom Rjepinom koji je bio predviđen u istom terminu – ocenila je urednica Muzičkog centra Mirjana Lazarević.

Povezana vest:  Predavanje o crnom performansu i Dance On Ansambl otvaraju 15. Kondenz – Festival savremenog plesa i performansa