pozoriste_maske

Crnogorska predstava „Revizor“ pobednik festivala „Slavija“

Nagradu “Don Kihot“ na 10. Međunarodnom pozorišnom festivalu „Slavija“ dobila je predstava “Revizor“ ruskog klasika Gogolja u režiji Veljka Mićunovića i izvođenju Crnogorskog narodnog pozorišta iz Podgorice. Odluku o najboljoj predstavi u celini doneo je žiri čiji je predsednik bio makedonski pozorišni poslenik Risto Stefanovski, a članovi Kim Vu Ok (Južna Koreja) i Raško Jovanović (Srbija). Jedino priznanje ovog festivala uručeno je sinoć na zatvaranju manifestacije na sceni pozorišta “Slavija“.

Povezana vest:  DONICETIJEVA "KĆI PUKA" KAO VRHUNAC BELKANTO UMETNOSTI SADA I NA VELIKOM PLATNU U CINEPLEXXU

Od 9. marta u konkurenciji je bilo devet predstava iz devet zemalja, od Argentine do ostvarenja iz našeg regiona, a nije izvedena samo domaća, deseta odabrana predstava – “Laža i paralaža“ Narodnog pozorišta u Beogradu, zbog bolesti glumca.

Osnivač i direktor privatnog teatra i festivala “Slavija“ Batrić Žarković izrazio je zadovoljstvo što je i jubilarni festival privukao mnogobrojnu publiku. On je podsetio da je za deset godina na festivalu učestvovalo 70 teatara – velikih i malih, privatnih i nacionalnih, iz 30 zemalja, sa više od sto predstava.

Povezana vest:  Ustanovljena regionalna književna nagrada „Štefica Cvek”