explorer_9_srbija

Najnovija verzija veb pretrazivaca Internet Explorer 9

Najnovija verzija web pretraživača Internet Explorer 9 od sada je dostupna za besplatno preuzimanje širom sveta i to na 40 jezika.

Akcijom „Al’ je lep ovaj svet“ u TC Ušće i puštanjem 999 balona u vazduh, građani i predstavnici Microsofta Srbija simbolično su označili početak života IE9 u Srbiji.

Online istraživanje kompanije Microsoft, sprovedeno u 21 zemlji u Evropi (između ostalih i u Srbiji), Africi i Bliskom Istoku, na uzorku od 11.551 ispitanika, pokazalo je da čak 92 odsto korisnika nije zadovoljno funkcionisanjem pretraživanja sajtova. Osnovne zamerke odnose se na brzinu pretraživača, bezbednosti i privatnost koju pružaju.

-Na osnovu povratnih informacija dobijenih od korisnika, u finalnoj verziji pretraživača Internet Explorer 9 akcenat smo stavili na brzinu, sigurnost i privatnost. IE9 u potpunosti koristi kapacitete računara, što omogucćava da korisnik preuzme video sadržaje u visokoj rezoluciji , a u najkraćem mogućem roku muziku ili igrice. IE9 je uspešan u čak 99 odsto zaštite od napada virusa, a opcija InPrivate garantuje zaštitu podataka o sajtovima koje korisnici posećuju. Ponosni smo na činjenicu da smo, pomoću Internet Explorera 9, omogućili bolje i lepše iskustvo pretraživanja za sve Windows kornisnike širom sveta – izjavila je Sanja Timotijević, menadžer za klijentske programe kompanije Microsoft Srbija.

Povezana vest:  Galaxy Core Advance proširuje Galaxy iskustvo na veći broj korisnika sa boljim funkcijama

Velika pažnja poklonjena je sigurnosti i privatnosti korisnika. Internet Explorer 9 omogućava kontrolu dodataka koji usporavaju pretraživač, upozorava korisnike ukoliko preuzimaju potencijalno štetan sadržaj istovremeno štiteći korisnika i računar sistemom pametnog filtriranja koji otkriva i blokira internet stranice preko kojih se distribuira štetan softver kroz socijalni inženjering. Firma NSS Labs je IE9 pozicionirala kao trenutno najsigurniji pretraživač na tržištu.

Povezana vest:  Kaspersky Lab otkriva: kako se dobijaju „digitalno prenosive bolesti”

IE9 je veoma brz jer za razliku od ostalih pretraživača koristi maksimalno centralni procesor i grafičke kartice. To je jedini pretraživač na tržištu koji nudi potpuno hardversko ubrzanje za HTML5.

IE9 ima redizajnran interfejs što ga čini jednostavnijim od većine konkurentskih pretraživača. Osim toga, ima poboljšani download manager odnosno bolje upravljanje datotekama koje skidate s Interneta.

Povezana vest:  Beograd: Uskoro promocija paketa stikera Young love in Belgrade

Internet Explorer 9 će pri otvaranju novog taba prikazati i najčešće posećivane stranice. Izbačen je tzv. search bar kojem se sada pristupa direktnim upisivanjem traženog pojma u mesto za web adresu.

Sa 40 miliona preuzimanja tokom probne faze IE9 je postao najpopularnija beta verzija nekog internet pretraživača u istoriji. IE9 prilagođen je u potpunosti Windows 7 operativnom sistemu, tako da maksimalno koristi sve njegove potencijale.

Internet Explorer ove godine slavi 16. rođendan i, sa udelom od 56% na trzistu, zadržava poziciju najpopularniji web pretraživač na svetu.